Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

U Opštini Kanjiža sa radom počelo pet vrtića

2020-05-11
15:50
Forrás
Pannon RTV
U predškolskim ustanovama u Opštini je u vrtić krenulo ukupno 75 mališana. Uslov je bio da je dete zdravo i da roditelji imaju potvrdu o tome da su zaposleni.

U Opštini Kanjiža je jutros svoja vrata ponovo otvorilo pet vrtića. Iako sa smanjenim brojem, glavni objekat Predškolske ustanove „Naši biseri” u Kanjiži ponovo je bio pun dece. Mnogi od njih su se već jako čekali da se ponovo vide sa svojim drugarima iz grupe.

Lara Andrašić je takođe bila već veoma uzbuđena što je ponovo krenuti u vrtić. Ona je rekla da najviše voli da spava i da ruča. „Nekada napolju vežbamo i trčkaramo, i sve ostalo. Dobra je stvar što ovde puno spavamo i ručamo.”

Hana Molnar je ispričala da se puno igrala i kod kuće, dok nije mogla da dolazi u vrtić, ali je sada jako srećna što konačno može ponovo biti sa svojim drugarima iz grupe. „Igrala sam se sa bratom i sa mačićima, jer su se rodili novi mačići. Čekala sam da ponovo krene sa radom, jer je dobro biti u vrtiću.”

U Opštini je ukupno 75-oro dece krenulo ponovo u vrtić. Ibolja Veselinov, direktorica Predškolske ustanove je naglasila da za sada u vrtić svoju zdravu decu mogu da donose samo roditelji koji su neophodni na svojim radnim mestima. „Veoma je važno da telefonski broj poslodavca bude istaknut, jer će se proveravati da li je neophodno d aide na posao, da li poslodavac ne može bez njega da odradi posao, i zato ne može na drugi način da organizuje čuvanje deteta, pa ga zbog toga donosi u vrtić. Pored toga mora da se odradi i opšti lekarski pregled kod pedijatra. Lekarski pregled ne može biti stariji od sedam dana i ako je odgovarajući nalaz, dete nije bolesno, onda može doći u vrtić.”

Direktorica je dodala da se u svim ustanovama koje rade posebna pažnja posvećuje očuvanju zdravlja. Sve igračke se svakodnevno dezinfikuju, deca moraju da dezinfikuju svoje ruke prilikom ulaska, a takođe se prilikom dolaska u vrtić meri i njihova telesna temperatura.

Kanjiža
vrtić

Slične vesti

Najnovije

19:31, Frissítve: 19:40

Subotički festival ukusa

Subotički festival ukusa u cenrtu grada čeka sve zainteresirane tokom cele nedelje. Na manifestaciji, svi zainteresovani mogu da probaju i kupe proizvode malih preduzetnika iz okoline.

Najčitanije

U Malom Iđošu održan porodični dan

Sve zainteresovane, koji su u nedelju pre podne posetili porodični dan u Malom Iđošu, dočekali su raznovrsni programi, dečje igre i ukusni zalogaji.