Ugrás a tartalomra

U Opštini Kanjiža više sredstava za zapošljavanje

2023.02.23
14:26
2023.02.23
17:05
Forrás
Pannon RTV
Na sednici Skupštine opštine Kanjiža je usvojen lokalni akcioni plan zapošljavanja.

Povećan je iznos koji opština može da usmeri na realizaciju lokalnog akcionog plana zapošljavanja stanovništva opštine Kanjiža, tokom predviđenih četiri meseca koliko on traje, sredstva su povećana sa 4 miliona na 5 miliona dinara. Osim toga, prihvaćeni su i godišnji programi rada nekoliko lokalnih ustanova i organizacija.

Donete je odluka o davanju saglasnost na Program poslovanja Društva sa ograničenom odgovornošću za upravljanje čvrstim komunalnim otpadom „Regionalna deponija” Subotica za 2023. godinu, kao i o saglasnosti na Poseban program za 2023. godinu potreban za korišćenje budžetskih sredstava, koji se odnose i na opštinu Kanjiža.

Tibor Pletikosić, šef odborničke grupe SVM-a u Skupštini opštine Kanjiža: „Moramo da istaknemo važnost jednog projekta za opštinu, a to je projekat Regionalne deponije. Ovde je bitno da se napomene da će fizička lica ovde moći da odlažu bilo kakav opasni otpad, kao i da ne postoji mogućnost usklađivanja izgradnje sa akcijom odvoženja otpada koji se vrši dva puta godišnje, dakle ovaj otpad, koji se nakupi na ovaj način, ćemo moći u buduće da dovozimo u ovu regionalnu deponiju.”

Kanjiža
sednica Skupštine grada

Najnovije

16:35, Frissítve: 16:45

U svetu narodnih bajki

Za učenike nižih razreda osnovnih škola u Novom Sadu organizovano je takmičenje pod nazivom „Sedamdeset i sedam mađarskih bajki“. Takmičenje je održano u Mađarskom kulturnom centru „Petefi Šandor“.
16:01, Frissítve: 16:50

Dan ružičastih majica

U osnovnoj školi „Jovan Mikić“ u Subotici obeležen je međunarodni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja. Dan ružičastih majica održava se svake godine poslednje srede u februaru.

Najčitanije