Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

U Opštini Kanjiža više sredstava za zapošljavanje

2023.02.23
14:26
2023.02.23
17:05
Forrás
Pannon RTV
Na sednici Skupštine opštine Kanjiža je usvojen lokalni akcioni plan zapošljavanja.

Povećan je iznos koji opština može da usmeri na realizaciju lokalnog akcionog plana zapošljavanja stanovništva opštine Kanjiža, tokom predviđenih četiri meseca koliko on traje, sredstva su povećana sa 4 miliona na 5 miliona dinara. Osim toga, prihvaćeni su i godišnji programi rada nekoliko lokalnih ustanova i organizacija.

Donete je odluka o davanju saglasnost na Program poslovanja Društva sa ograničenom odgovornošću za upravljanje čvrstim komunalnim otpadom „Regionalna deponija” Subotica za 2023. godinu, kao i o saglasnosti na Poseban program za 2023. godinu potreban za korišćenje budžetskih sredstava, koji se odnose i na opštinu Kanjiža.

Tibor Pletikosić, šef odborničke grupe SVM-a u Skupštini opštine Kanjiža: „Moramo da istaknemo važnost jednog projekta za opštinu, a to je projekat Regionalne deponije. Ovde je bitno da se napomene da će fizička lica ovde moći da odlažu bilo kakav opasni otpad, kao i da ne postoji mogućnost usklađivanja izgradnje sa akcijom odvoženja otpada koji se vrši dva puta godišnje, dakle ovaj otpad, koji se nakupi na ovaj način, ćemo moći u buduće da dovozimo u ovu regionalnu deponiju.”

Kanjiža
sednica Skupštine grada

Najnovije

13:20

Mirno na severu KiM

Na severu Kosova Metohije noć je protekla mirno. Snage Kfora bile su oko zgrade lokalne samouprave u Zvečanu, u prostorijama opštine pripadnici tzv. kosovske policije, a građani su se uglavnom razišli.
16:47, Frissítve: 17:04

Slavni fudbalski timovi stižu u Bačku Topolu

TSC je dospeo u kvalifikacije Lige šampiona i sa tim je bačkotopolski tim ostvario istorijski uspeh u karijeri. U poslednjem kolu Superlige protiv Vojvodine je igrao 1:1 i sa nerešenim rezultatom osigurao drugo mesto u šampionatu Srbije.

Najčitanije

Turistički letovi balonima

Projekat Srpska Kapadokija ima izuzetan turistički značaj ne samo za lokalnu samoupravu Inđije već i za Srbiju i ceo region, kažu nadležni.