Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

U Oromu godinu započinju ambicioznim planovima

2021-01-19
13:30
Forrás
Pannon RTV
Mesna zajednica u Oromu i tokom prošle godine je uspela da ostvari napredak.

Obnovljena je železnička stanica, održano je više manjih svečanosti, održavani su javni prostori – mesna zajednica u Oromu uspela je i tokom prošle godine da napreduje. Mada je pandemija značajno uticala i na planove i njihovo ostvarenje, meštani Oroma nisu zaustavljeni na putu razvoja.

Prošle godine obnovljena je i železnička pruga koja prolazi kroz mesto na trasi Subotica – Senta. Izmenjene su šine i pragovi, sređena signalizacija, a obnovljena je i železnička stanica u Oromu.

„Na čitavoj trasi stanična zgrada jedino je obnovljena u Oromu. Dobila je potpuno novi krov, nova vrata, prozore, okrečena je. Za sada je još prazna, ali nadamo se da će uskoro ona biti u funkciji" kaže Robert Leko, predsednik Saveta mesne zajednice Orom.

Pannon RTV/Molnár Ádám

Za narednu godinu pripremili su planove koji se odnose pre svega na održavanje lokalnih puteva i njihovu obnovu: „Imamo veoma ambiciozne planove, želeli bi da asfaltiramo, da obnovimo habajući sloj i naravno da popravimo i zemljane puteve, tamo gde za tim postoji potreba. Asflatiranje planiramo u Novom Selu, u Oromu sređivanje habajućeg sloja u ulicama, a u Dolinama popravku zemljanih puteva."

Pannon RTV/Molnár Ádám

Predsednik Saveta mesne zajednice dodaje da su tokom 2020. godine uspeli da organizuju i manje programe, kao što je Lečo festival u Oromu i Žetvene svečanosti u Dolinama, te se nadaju da će ove godine uspeti da budu domaćini i manifestacijama većeg obima.

Orom
Robert Lacko
obnova
obnova pruge

Slične vesti

Najnovije

16:44, Frissítve: 16:54

Šta treba uraditi ako nekoga napadne pas?

Nedavno je jedna Subotičanka pretrpela težak napad čopora pasa. Ovaj incident je izazvao dosta bure u gradu, jer se na ulicama često mogu videti psi lutalice, ali isto tako i u parkovima, na trgovima, usamljeno ili u manjim-većim grupama.
14:51, Frissítve: 16:40

Novi rast cena goriva

Cene goriva u Srbiji su povećane, a očekuju se i dalja poskupljenja. Akcize na gorivo su u zemlji porasle 15. februara, to je jedan razlog, dok je drugi rast cene nafte na svetskom tržištu.

Najčitanije

U Kanjiži dostupne tri vrste vakcina

Stanovnici opštine Kanjiža mogu da biraju među tri vrste vakcina. Osim američko-nemačkog „Fajzer-Bajontek" cepiva i kineskog „Sinofarma", dostupna je britansko-švedska vakcina „Astra Zeneka".