Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

U petak u Senti počinje program „Tiski cvet"

2019-06-11
16:33
2019-06-11
16:39
Forrás
Pannon RTV
Manifestacija će i ove godine biti održana na obali Tise i trajaće do nedelje. Posetiocima obezbeđen raznovrstan program, sa zabavom za decu i koncertima.

Ponudom na trgu vina i izložbom rukotvorina u petak, od 18.30 časova po sedmi put će započeti festival „Tiski cvet" u Senti. Muzički program kao i svake prethodne godine otpočeće nastupom Gradskog duvačkog orkestra. U subotu će biti predstavljen program „Culstream", projekat IPA pod nazivom„Nova kultura vode".

„Izdvojio bih nastupe dva orkestra na velikoj sceni. To su „Hercenšlus" iz Novog Sada i „Gypo cirkus" iz Segedina, i oni će sigurno napraviti dobru atmosferu na obali Tise. Osim toga u Vinskoj ulici biće i akustičarskih koncerata, a zanimljive su i igranke koje se održavaju napolju na obali Tise, u nesvakidašnjem prostoru, gde učesnici mogu da se vesele i plešu duž Tise" kaže Kornel Lašković, direktor, Turistička organizacija, Senta.

Loše vreme u proteklom periodu, kao i visok vodostaj reke napravili su probleme u organizaciji, ali za sve postoji i alternativno rešenje, neki drugi prostor. Ukoliko ne padne nivo vode, onda će se odustati od parade brodova, koja je prošle godine imala velikog uspeha.

„Više opština zajedno će tretirati komarce. Ukoliko dozvole vremenske prilike i vetar, odnosno sve okolnosti se usklade, onda se nadam da će do početka festivala „Tiski cvet" otpočeti i zaprašivanje komaraca" kaže Andraš Košicki, član opštinskog veća zadužen za turizam, Senta (SVM).

Za sada tako izgleda da će vreme biti povoljno. Prema prognozama za vikend bi temperatura trebala da bude između 32 i 34 stepena.

Festival je besplatan i očekuje se između osam i 10 hiljada posetilaca. Organizatori skreću pažnju da će pojedine saobraćajnice biti zatvorene. Tako će kod ulice Dosteja Obradovića biti zatvoren Tiski kej, ulica Senćanske gimnazije, kao i trg Stevana Sremca.

Senta
tiski cvet
Tisa
Kornel Lašković
Andraš Košicki

Slične vesti

Najnovije

21:17, Frissítve: 17:27

Turizam u Kanjiži oživljava

Turizam u Kanjiži, malo sporije ali ipak se ponovo pokreće. Festivali i veće manifestacije još nisu dozvoljeni ali i ovako postoji veliki broj turističkih ponuda.

Najčitanije