Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

U planu je obnova škola u senćanskoj opštini

2021.03.23
16:41
2021.03.23
17:47
Forrás
Pannon RTV
Prošle godine u Senti su obnovljeni objekti osnovnih škola „Turzo Lajoš" i „Petefi Šandor", kao i Gimnazije, ove godine se po svemu sudeći nastavljaju radovi na obnovi i modernizaciji škola u opštini.

U planu je da se ove godine uz podršku pokrajinskih i opštinskih vlasti, kao i uz pomoć donacija Mađarskog nacionalnog saveta nastavi sa obnovom obrazovnih institucija. 

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

U senćanskoj osnovnoj školi „Petefi Šandor" prošle godine odvijali su se brojni radovi na obnovi, jer je u ustanovi morao biti promenjen krov. Osavremenjavanje škole nastavlja se i ove godine.

„Potpuna rekonstrukcija škole još mora da sačeka, ali ipak neprekidno radimo na tome da objekat učinimo što lepšim i funkcionalnijim. Ove godine smo kod Pokrajinskog sekretarijata za privredu konkurisali za zamenu prozora. Uvereni smo u to da ćemo biti uspešni na konkursu. Osim toga, nastavljamo sa obnovom fiskulturne sale i za to smo konkurisali na pokrajinskom nivou."

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Opština Senta je obrazovni, kulturni i zdravstveni centar potiskog regiona, zbog toga lokalna samouprava posebnu pažnju poklanja osavremenjavanju institucija. I ove godine su težište  stavili na obnovu i razvoj.

„Sada je okončan konkurs za izradu planova za obnovu osnovne škole „Stevan Sremac". Reč je o potpunoj obnovi, kao što je bila i u slučaju osnovne škole „Turzo Lajoš". Namera nam je da nastavimo sa ovim projektom, da idemo dalje sa osnovnom školom „Petefi Šandor" i „Temerkenj Ištvan", odnosno da obraćamo kontinuiranu pažnju i na obnovu manjih seoskih škola" kaže Atila Juhas, član opštinskog veća Sente zadužen za kulturu i obrazovanje.

Objavljen je i konkurs za studente iz opštine Senta, o kojem detaljne informacije zainteresovani mogu da pronađu na zvaničnom sajtu senćanske opštine. Rok za predaju dokumentacije je 29. mart. 

Senta
škola
obnova
Atila Juhas

Najnovije

17:35, Frissítve: 17:48

Dani lavande u Subotici

Održavaju se Dani lavande u poslovnom centru Železničkog naselja u Subotici koji imaju humanitarni karakter. Posetioci mogu da kupe i sadnice lavande, sečeno cveće, vodu i ulje lavande, kao i druge rukotvorine.
16:09, Frissítve: 16:14

Izložba umetničkih fotografija u Bečeju

U Galeriji "Krug" u Gradskom pozorištu u Bečeju je otvorena izložba fotografija pod nazivom "Dijalog". Na izložbi zainteresovani mogu da pogledaju fotografije Olivije Erdelji iz Bačkih Vinograda i Lasla Justina iz Bečeja.
19:25

Učinimo sve da epidemija ne ojača ponovo!

Epidemiološka situacija u Srbiji se pogoršava - u poslednje dve nedelje raste broj novozaraženih i broj pacijenata koji se nalaze na bolničkom lečenju, stoji u saopštenju Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut".

Najčitanije

Pomozimo ocu sa četvoro dece

U subotičkoj porodici Vranka otac sam othranjuje četvoro dece i potrebna mu je naša pomoć. Petočlanoj porodici najpotrebnije su životne namirnice, sredstva za higijenu, kao i građevinski materijal.

Automobilom uleteo u jezero

Nezgoda se verovatno dogodila tokom noći kada je krećući se obilaznicom, vozač promašio krivinu i automobilom završio ravno u Krvavom jezeru.

Jutros pucnjava u šumi na Makovoj Sedmici

Jake policijske snage i hitna pomoć su izašle na lice mesta. Kako Panon RTV nezvanično saznaje, došlo je do međusobnog obračuna migranata, više osoba je povređeno. Naš članak se stalno ažurira!

Svetski poznati lanac robnih kuća u Senti

Građevinski radovi su u punom jeku u Senti, na mestu nekadašnje autobuske stanice, gde jedan od najpoznatijih svetskih lanaca robnih kuća otvara svoj novi tržni centar.