Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

U planu obnova puteva u opštini Bečej

2021-01-19
12:26
Forrás
Pannon RTV
Na glasanju za budžetske prioritete građani Bečeja kao jedan od najvećih problema istakli su neasfaltirane ulice.

Stanovnici više ulica u Bačkom Petrovom Selu godinama već iščekuju da više ne hodaju po blatu kada god pada kiša. Rukovodstvo lokalne samouprave obećava: u naredne četiri godine sve ulice dobiće asfalt.

Ulica Jokai Mora u Bačkom Petrovom Selu duga je svega 160 metara. Ilonka Želer ovde stanuje 42 godine, i od tada se bori sa blatom: „Ukoliko dolazi kamion smećar, ili hitna pomoć ne mogu da uđu. Stanu na ćošku. Ni mi ne možemo da izađemo. Leti, zimi, ako pada kiša, užasno je blatnjavo."

Porodica Monike Križak ovde živi 20 godina. Zbog nedostatka puta i kanala kuća im je u sve lošijem stanju. „Nasledili smo je od dede i babe, i već tada je bila u lošem stanju, ovde se sliva voda jer je ulica ispunila i nema mesta za kanale. Propadaju kuće."

U Bačkom Petrovom Selu na asfaltiranje ili popravku puteva ne čekaju samo stanari u ulici Jokai Mora.

„Izbrojali smo 11 ulica koje su u veoma lošem stanju, od toga neke su kraće, koje se i iz manjih budžetskih iznosa mogu rešiti da postanu prohodne  ili da se povežu sa asfaltiranim putem. Postoje zamisli i o popravci asfaltiranih saobraćajnica, i to tražimo svake godine" kaže Imre Nemet, predsednik saveta mesne zajednice Bačko Petrovo Selo.

Političari obećavaju da za četiri godine neće biti blatnjavih ulica u Bečeju i okolnim selima.

„Postoji konsenzus između stranaka, između Saveza vojvođanskih Mađara i Srpske napredne stranke u smislu da u ovom četvorogodišnjem ciklusu broj onih ulica koje nemaju asfalt približimo nuli. Svakodnevno radimo na tome" kaže Igor Kiš, predsednik Skupštine opštine Bečeja.

U Bačkom Petrovom Selu očekuje se uskoro obnova ulice dr Imre Kiša, i u planu je da se pored puta izgradi i biciklistička staza.

Bečej
putevi
obnova
planovi
ulice
prioritet

Slične vesti

Najnovije

16:44, Frissítve: 16:54

Šta treba uraditi ako nekoga napadne pas?

Nedavno je jedna Subotičanka pretrpela težak napad čopora pasa. Ovaj incident je izazvao dosta bure u gradu, jer se na ulicama često mogu videti psi lutalice, ali isto tako i u parkovima, na trgovima, usamljeno ili u manjim-većim grupama.
14:51, Frissítve: 16:40

Novi rast cena goriva

Cene goriva u Srbiji su povećane, a očekuju se i dalja poskupljenja. Akcize na gorivo su u zemlji porasle 15. februara, to je jedan razlog, dok je drugi rast cene nafte na svetskom tržištu.

Najčitanije

U Kanjiži dostupne tri vrste vakcina

Stanovnici opštine Kanjiža mogu da biraju među tri vrste vakcina. Osim američko-nemačkog „Fajzer-Bajontek" cepiva i kineskog „Sinofarma", dostupna je britansko-švedska vakcina „Astra Zeneka".

Vakcinacija u Senti dobro napreduje

I u Senti se vakcinacija protiv korona virusa odvija brzim tempom. Skoro 20 odsto građana već je primilo vakcinu. To znači blizu 3000 stanovnika, a danas je vakcinisano još 300 pacijenata.