Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

U potpunosti obnovljena ambulanta u Trešnjevcu

2020-06-03
14:36
2020-06-03
18:32
Forrás
Pannon RTV
Obnova objekta od 282 kvadratna metra urađena uz podršku Ministarstva energetike i lokalne samouprave Kanjiža.

Radovi na obnovi zgrade ambulante u Trešnjevcu započeli su početkom februara. Zamenjeni su prozori, urađena spoljna izolacija, objekat je dobio potpuno novi sistem grejanja, izmenjene su unutrašnje elektroinstalacije i okrečeni su zidovi. Osim toga, izrađen je i pristup za osobe sa teškoćama u kretanju.

„Maksimalno ćemo obezbediti zdravstvenu zaštitu građanima, kako na opštem odeljenju, tako i na zubnom, kao i dečijem odeljenju. Ovamo će ponovo dva to tri puta mesečno dolaziti pedijatri. Mogu da kažem da je poboljšan kvalitet zdravstvene nege pacijenata, kao i radno okruženje" kaže Karolina Đolai, direktorica Doma zdravlja, Kanjiža.

Robert Fejstamer, predsednik kanjiške opštine kaže da je ambulanta u Trešnjevcu treća potpuno obnovljena zdravstvena ustanova na teritoriji opštine, nakon Malih Pijaca i Horgoša: „Ovo je ulaganje od 19 miliona dinara od kojih je preko 13 miliona obezbedilo Ministarstvo energetike, a 6,5 miliona dinara lokalna samouprava.  Ovome treba dodati da je bez toga da su nam pomogli naše komunalno preduzeće „Vodovod", s druge strane mesna zajednica, a na trećoj strani, lekari i medicinske sestre koji ovde rade, teško bi bilo ovaj projekat ovako dobro ostvariti i sprovesti."

Predsednik opštine je dodao da je među daljim planovima obnova Doma zdravlja u Kanjiži.

Trešnjevac
ambulanta
Kanjiža
Karolina Đolai
Robert Fejstamer

Slične vesti

Najnovije

18:23, Frissítve: 18:30

Letnji kamp na Horgošu

Deca koja su poslednjih nekoliko dana provela u horgoškom Lovačkom domu, mogla su se oprobati u raznim igrama veština, radionicama i mnogim drugim programima koji su za njih organizovani pripremili.
16:13, Frissítve: 18:22

Zajedno tkali stari i mladi

U subotu prepodne u Mađarskom kulturnom centru na Paliću održana je Etno radionica tkanja, koja je realizovana u okviru projekta Colourful Cooperation (Raznobojna saradnja).
11:52, Frissítve: 17:57

Protesti u više gradova Srbije

U petak uveče građani ponovo su izašli na ulice u više gradova Srbije. U Beogradu su ponovo pokušali da uđu u zgradu skupštine, pa je došlo do sukoba policije i demostranata.

Najčitanije

Kuda dalje posle osnovne škole?

U Osnovnoj školi Moša Pijade u Debeljači je 14 osmaka završilo osnovno obrazovanje u odeljenju na mađarskom nastavnom jeziku.