Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Kovács Róbert

U Radanovcu pretučena i pokradena starija žena

2019-09-28
19:16
2019-09-28
19:32
Forrás
Pannon RTV
Tetka Amalka, mlinarka koju čitav Radanovac voli i poznaje pod tim imenom, prošle noći pretučena je i opljačkana u sopstvenom domu.

Gadne uboje ima na čelu, oko očiju, na ruci, po čitavom telu. Starija žena kaže da je mislila da će umreti dok su je tukli. Po svemu sudeći dvoje provalnika od nje je ukralo tri hiljade dinara.

Surovo prebijena i opljačkana 88-godišnja Amalia Sakač ujutru je skupila snage i došla u Radanovački mlin koji već 30 godina vodi zajedno sa sinom.

Ispod njenih očiju vidljivu su tragovi zločina. Pokazuje ruku, na njoj su plavi, zeleni i ljubičasti podlivi, sve je boli. Priča da se probudila na to da su probijena vrata. U zoru oko 2 časa izjutra dve nepoznate osobe upale su kod nje, utrčale u sobu gde je spavala i odmah počeli da je tuku. Sve se odigravalo u ulici Vuka Mandušića, na Teslinom naselju u Subotici.

Amalia Sakač kaže: dvoje ih je bilo, muškarac i žena, ali su prekrili lica: „Rekao je, daj novac ili ćeš crći. Kažem, novca nemam. Ne laži, majku ti. Onda je počeo da me tuče, tu me je udario. Kažem, uzalud me udaraš, nemam novca. Ne laži, jer ćeš ovde crći, tako mi je rekao. Sve u sobi, u ormanima, sve što su videli su izbacili. Sve su bez veze razbacali tu u sobi. I na kraju su mi pronašli torbu."

U njoj je bilo ukupno tri hiljade dinara gotovine. Onda su se razjarili. „Lažeš? rekao je. Nemaš novca? Opet me udario pesnicom. Novac su uzeli. Ne laži, daj još novca. Kažem, odakle? Udarao me odavde, odande, kaže, daj, jer ćeš crći ovde u ovom krevetu" – priča Amalia Sakač.

Kako nisu našli više novca, razbojnici su ostavili nesrećnu ženu i pobegli sa tri hiljade dinara. Tetka Amalka je sinu Jožefu Sakaču telefonirala oko 2.30 časova, i on je odmah dojurio i obavestio policiju: „Ušao sam u kuću da pogledam kako je, video sam rusvaj i pozvao policiju. Odmah su došli, za dva minuta su bili tu."

Dodaje: tokom uviđaja uzeli su otiske stopala. Sin starice smatra da policajci imaju sumnje na to ko bi mogao biti izvršilac. O događaju subotička policija do sada nije izdala zvanično saopštenje. Sin kaže da je policija obećala da će ih obavestiti ukoliko nešto saznaju.

pretučena
pokradena
starija žena
Amalia Sakač
Subotica

Slične vesti

Najnovije

12:42

Pritisak vode podelio stanare

Stanari na gornjim nivoima u višespratnicama u Bečeju godinama se žale na slab pritisak vode. Rešenje je uređaju za povećanje pritiska, ali stanari donjih spratova za to nisu zainteresovani.

Najčitanije

Nevreme u Subotici

Nešto pre 20 časova Suboticu je zahvatilo nevreme. U jednoj mesnoj zajednici pala je veća količina grada.

Ponovo radi bazen na obali Tise u Kanjiži

Nakon pauze od dve sedmice, ponovo je početkom nedelje otvoren bazen pored Tise. Sve je više posetilaca koji dolaze da se rashlade, iskoriste dobro vreme, prijatnu vodi i uređeni deo.