Ugrás a tartalomra
MTI/Ujvári Sándor

U Sentešu predstavljen prvi tramvaj-voz

2021-01-21
17:39
Forrás
Pannon RTV
Očekuje se da od jeseni prevozi putnike između Segedina i Hodmezovašarhelja. Na ovoj relaciji dnevno putuje gotovo 10 hiljada zaposlenih. Ukoliko se ostvare planovi, tram-train stići će i do Subotice.
MTI/Ujvári Sándor

Janoš Lazar, vladin poverenik za ovaj ogledni projekat ocenio je da investicija najavljuje novo doba. Ovim prevozom za 15 minuta udobne vožnje može se stići od centra Hodmazovašarhelja do centra Segedina (26 km), što ne samo da poboljšava kvalitet života van gradskih centara, već i zaposlene zadržava u svojim sredinama, a velika je i značajna pomoć podjednako i mladima i starijima – objasnio je Lazar. Dodao je da investicija vredna 80 milijardi forinti ni jednim forintom nije opteretila stanovnike dva grada. Poverenik vlade govorio je i o tome da radi na ostvarenju daljih planova. 

MTI/Ujvári Sándor

„Naš novi san je da tramvaj-voz u naredne tri godine poveže Hodmezovašarhelj, Segedin i Suboticu i sa tim će budućnost ovog regiona i kvalitet života ovdašnjih ljudi biti mnogo uspešniji, produktivniji i bogatiji nego što je bio pre 30, 50 ili 100 godina" rekao je Janoš Lazar, poverenik vlade za ogledni projekat tramvaj-voza između Hodmezovašarhelja i Segedina. 

Senteš
Mađarska
tramvaj-voz

Slične vesti

Najnovije

16:44, Frissítve: 16:54

Šta treba uraditi ako nekoga napadne pas?

Nedavno je jedna Subotičanka pretrpela težak napad čopora pasa. Ovaj incident je izazvao dosta bure u gradu, jer se na ulicama često mogu videti psi lutalice, ali isto tako i u parkovima, na trgovima, usamljeno ili u manjim-većim grupama.
14:51, Frissítve: 16:40

Novi rast cena goriva

Cene goriva u Srbiji su povećane, a očekuju se i dalja poskupljenja. Akcize na gorivo su u zemlji porasle 15. februara, to je jedan razlog, dok je drugi rast cene nafte na svetskom tržištu.

Najčitanije

U Kanjiži dostupne tri vrste vakcina

Stanovnici opštine Kanjiža mogu da biraju među tri vrste vakcina. Osim američko-nemačkog „Fajzer-Bajontek" cepiva i kineskog „Sinofarma", dostupna je britansko-švedska vakcina „Astra Zeneka".