Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

U Senti održan pomen na žrtve holokausta

2021.04.25
19:38
2021.04.25
19:45
Forrás
Pannon RTV
Senćanska jevrejska zajednica, koja je pre holokausta brojala skoro dve hiljade članova, bila je priznata ortodoksna jevrejska zajednica u to vreme, naglasio je Robert Sabadoš, predsednik Saveza jevrejskih opština Srbije.
Pannon RTV

Nakon govora na događaju koji je održan na lokalnom jevrejskom groblju, predstavnici Mađarskog nacionalnog saveta, opštine Senta i Saveza jevrejskih opština Srbije su položili vence u znak sećanja.

„Većina Jevreja iz Sente je izgubila živote u gasnim komorama. Posleratna jevrejska zajednica je bila samo bleda slika nekada vrlo aktivne zajednice, a danas, nakon 77 godina, jevrejska zajednica u Senti više ne postoji, ostalo je tek nekoliko jevrejskih porodica." - rekao je Robert Sabadoš, predsednik Saveza jevrejskih opština Srbije.

Senta
pomen
žrtva
holokaust
Robert Sabadoš
jevrej
zajednica
Mađarski Nacionalni Savet
Savez jevrejskih opština Srbije

Najnovije

15:17, Frissítve: 15:27

Počela 26. Letnja akademija pedagoga

Ove godine se po 26. put organizuje Letnja akademija u Subotici, najveća međunarodna obuka za pedagoge na mađarskom jeziku u regiji, sa 120 učesnika i 28 domaćih predavača i predavača iz Mađarske.

Najčitanije

Peti svetski susret Oromčana

Organizatori su pripremili šarolike programe za peti Svetski susret Oromčana održanog u subotu popodne, a za koji je vladalo veliko interesovanje.

Migranti preplavili i šumu u Martonošu

Migrante su pre nekoliko dana pokupili iz Horgoša, a pre tri nedelje iz Martonoša. Vlast redovno proverava naselja pograničnog dela severnobačkog područja, međutim, prema rečima meštana, taxisti konstantno vraćaju ilegalne migrante.