Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

U Senti održan pomen na žrtve holokausta

2021.04.25
19:38
2021.04.25
19:45
Forrás
Pannon RTV
Senćanska jevrejska zajednica, koja je pre holokausta brojala skoro dve hiljade članova, bila je priznata ortodoksna jevrejska zajednica u to vreme, naglasio je Robert Sabadoš, predsednik Saveza jevrejskih opština Srbije.
Pannon RTV

Nakon govora na događaju koji je održan na lokalnom jevrejskom groblju, predstavnici Mađarskog nacionalnog saveta, opštine Senta i Saveza jevrejskih opština Srbije su položili vence u znak sećanja.

„Većina Jevreja iz Sente je izgubila živote u gasnim komorama. Posleratna jevrejska zajednica je bila samo bleda slika nekada vrlo aktivne zajednice, a danas, nakon 77 godina, jevrejska zajednica u Senti više ne postoji, ostalo je tek nekoliko jevrejskih porodica." - rekao je Robert Sabadoš, predsednik Saveza jevrejskih opština Srbije.

Senta
pomen
žrtva
holokaust
Robert Sabadoš
jevrej
zajednica
Mađarski Nacionalni Savet
Savez jevrejskih opština Srbije

Najnovije

Najčitanije

Šupljak: Na Festivalu belog luka dobrodošlica novorođenčadi

Proslava Dana sela godinama se vezuje za Festival belog luka, koji je izrastao u najveću manifestaciju Šupljaka. Tada se organizuje dobrodošlica novorođenčadima naselja i dele im pokloni. 17 novorođenčadi rođenih od Festivala 2019-e dobili su poklon