Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

U Senti ove godine povećana potražnja za stanovima u odnosu na kuće

2021.07.29
15:43
2021.07.29
20:39
Forrás
Pannon RTV
U Senti se potražnja na tržištu nekretnina dramatično promenila u odnosu na prošlu godinu.
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Dok su u vreme epidemije korona virusa kuće sa dvorištem i voćnjaci bili najviše traženi, ove godine postoji veća potražnja za stanovima, ali ponuda još ne može da isprati tražnju, kažu nadležni.

Kuća Lidie Horti, koja se nalazi u maloj ulici u centru Sente, je na prodaju već nekoliko godina. Smeštena na površini od gotovo 300 m2, nekretnina od 130 m2 sada se pokazala kao nepotrebno velika za stariju gospođu koja je ovde nekada živela sa svojom porodicom.

„Ostala sam sama, suprug mi je preminuo, sin i kćerka su otišli u inostranstvo i nisu se vratili. Već 12 godina sam sama i odlučila sam da se preselim ili kod sina ili kod ćerke."

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Prema rečima gospođe Lidie, za nekretninu je bilo nekoliko zainteresovanih, ali oni su uglavnom odustajali od kupovine njene kuće zbog veličine. Sve to potvrđuje i agent za nekretnine Atila Kelemen, koji je rekao da je trenutno veća potražnja za stanovima na tržištu nekretnina u ovom Potiskom području.

"Stanovi su traženiji jer ih većina ljudi kupuje radi ulaganja. Bilo je prilično malo prodaje stanova, gde je kupac kupio stan baš u cilju stanovanja, a ne kao investiciju ili za najam. Kao rezultat toga cene su verovatno malo porasle, a ponuda je stoga pala. To je evidentno, recimo, u poslednje dve do tri godine, otkad su kamate na bankovne depozite praktično nula."

Agent za nekretnine je istakao kao pozitivno da je korišćenje subvencija od strane stanovništva, poput konkursa za kupovinu kuća Fondacije „Prosperitati", pokrenulo tržište nekretnina, i to potražnju za nekretninama u vrednosti od 15-30 hiljada evra, kojih je ujedno najmanje u ponudi na tržištu nekretnina.

potražnja
stan
kuća
nekretnina

Najnovije

16:59, Frissítve: 17:26

Karavan „Izađi mi na teglu" gostovao u Velebitu

Na jedan dan Velebit je postao glavni grad ajvara. Takmičenje u pripremi ajvara organizovano je šesti put. Polufinale takmičenja ove godine biće organizovano u 12 naselja širom Srbije. Najbolji učesnik ovdašnjeg takmičenja učestvovaće u finalu, 9. ok
16:17, Frissítve: 16:35

Biciklom oko Bačkotopolskog jezera

Kao i svake godine, serija programa održanih povodom obeležavanja Dana Bačke Topole, i ove godine je završena porodičnom biciklističkom turom. Danas pre podne okupilo se oko 150 biciklista, kako bi zajedno vozili oko Bačkotopolskog jezera.

Najčitanije

Izgorela automehaničarska radionica u Subotici

Vatrogasci su odmah stigli na lice mesta, ali su mogli samo da zaštite okolne objekte. U požaru niko nije povređen, ali je šteta totalna. Nadležni kažu da nije posredi ljudska greška, već kratak spoj.