Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

U Senti se gradi smeštaj za ruske radnike

2019-08-16
20:07
2019-08-16
20:12
Forrás
Pannon RTV
Za oko mesec dana može da započne četvrta faza radova na izgradnju "Turskog toka" kroz Srbiju, na relaciji Bečej-Ada-Senta-Kanjiža-Horgoš.
Épül a munkásszálló

U Senti se grade stanovi za smeštaj oko petstotina ruskih radnika koji će učestvovati na izgradnji infrastrukture za gasovod "Turski tok". Smeštaj će biti na parceli od 3 hektara pored toplane, temelji se upravo betoniraju. Tu će biti smeštene komforne kontejner kućice u kojima će između 400-500 ruskih radnika boraviti oko godinu dana. Oni će osim smeštaja imati sve što im je potrebno, prodavnicu, restoran, ambulantu.

Gasovod velikog kapaciteta će kroz Bugarsku preko Srbije ići dalje ka Mađarskoj. U blizini Sente će se deponovati cevi  i tucanik na placu od pet hektara pored javnog preduzeća Elgas. Cevi su duge 12 metara, izolovane su i teške oko 6 tona, a sve će biti prekontrolisane u dvorištu Elgasa radi maksimalne bezbednosti. Cevi stižu brodovima u senćansku luku, a prema rečima člana opštinskog veća zaduženog za privredu Viktora Varge, radovi neće stati ni tokom zime, radnici su priviknuti na teže uslove rada nego što su kod nas. Pripremne radove će vršiti lokalne firme i ovdašnji radnici, rekao je Varga i dodao da su popunjeni i hotelski kapaciteti, dobro će da prođu i restorani, a i mnogo kuća i pansiona će biti izdavano.

Što se tiče prostora za smeštaj radnika, on će nakon gradnje biti ograđen i čuvan obezbeđenjem, a ulaz će biti moguć samo nakon pojedinačne kontrole. Nakon obavljenih radova, kontejneri će biti uklonjeni, dok će transformator za snabdevanje strujom ostati, kao i betonski plato, što će u kasnijem periodu lokalna samouprava moći da iskoristi.

Senta
ruski
radnici
smeštaj
gasovod
turski tok

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

Prelo – u Bajši oživeli stare običaje

U Bajši su prikazani običaji zimskih poseta. Manifestacija pod nazivom Prelo, održana je u ovom bačkom selu po petnaesti put. Prelo oživljava stare običaje u selu.

Nastavlja se prolećno vreme

Padavine se na našem prostoru očekuju tek u prvoj polovini sledeće nedelje, navodi se u prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda.