Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

U Senti su takođe dostupni zahtevi za dobijanje kartice pogodnosti "Naš heroj"

2021.07.16
16:44
Forrás
Pannon RTV
U Opštoj bolnici Senta do sada je 58 zdravstvenih radnika dobilo karticu pogodnosti "Naš heroj" koje je osigurala Vlada R. Srbije, ovoj akciji se do sada pridružilo samo dve lokalne kompanije. Kartica korisnicima obezbeđuje popust.

Vlada Srbije želi da se zahvali na marljivom radu zdravstvenih radnika u proteklih gotovo godinu i po dana, borbe protiv epidemije korona virusa, putem stvaranja kartice pogodnosti pod nazivom "Naš heroj". Kao i u nekoliko zdravstvenih ustanova širom Srbije, neke od ovih kartica već su podeljene i u Opštoj bolnici Senta.

Arpad Rajšli, doktor u Opštoj bolnici Senta: „Ova kartica za nas predstavlja svojevrsno priznanje i poštovanje. Za sada sam je mogao koristiti samo na jednom mestu, kod kupovine tehničkih robe."

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

U Senti su se do sada ovoj akciji pridružile samo dve lokalne kompanije. Pružaju popuste zdravstvenim radnicima na svoje proizvode i usluge. Renata Balint, predsednica sindikalne organizacije Opšte bolnice Senta je uverena je da će se taj broj u bliskoj budućnosti povećati.

"U našoj je ustanovi do sada karticu dobilo 58 ljudi, ali nove kartice stalno pristižu. Kartice se daju medicinskim sestrama, lekarima i ostalim radnicima koji su radili u kovid sektoru."

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Kartica pogodnosti takođe daje prednost svom vlasniku u javnim preduzećima i državnim firmama kada je reč o administraciji.

Beata Čaki, direktorica Opšte bolnice Senta: „U bolnici smatramo da su svi zaposleni, bez izuzetka, heroji bez obzira da li imaju karticu ili ne. U poslednjih godinu i po dana su dali veliki doprinos radu i pomagali onima koji su u nevolji "

Pixabay

Zahvaljujući saradnji između Ministarstva zdravlja R. Srbije i AirSerbia, pokrenuta je još jedna inicijativa koja osigurava 50 posto popusta na avionske karte za zdravstvene radnike. Iz Opšte bolnice Senta su tri zaposlena koristila ovu pogodnost. 

Senta
bolnica
Naš heroj
kartica

Najnovije

18:00, Frissítve: 18:08

U Bačkoj Topoli veliki broj novozaraženih

U opštini Bačka Topola došlo je do značajnog povećanja broja zaraženih korona virusom. Tokom meseca jula i avgusta nisu zabeležene nikakve infekcije, ali u septembru se u proseku dnevno registruje oko deset slučajeva.
12:37, Frissítve: 15:26

Pokrajina raspisala četiri nova javna konkursa

Prvim javnim konkursom će se podržati kompanije koje su u većinskom vlasništvu žena ili gde su žene većinom u rukovodstvu, rekla je u emisiji „Javni poslovi", Ilona Pelt, pomoćnica pokrajinskog sekretara za privredu i turizam.

Najčitanije

Izgorela automehaničarska radionica u Subotici

Vatrogasci su odmah stigli na lice mesta, ali su mogli samo da zaštite okolne objekte. U požaru niko nije povređen, ali je šteta totalna. Nadležni kažu da nije posredi ljudska greška, već kratak spoj.

Čuvajmo ptice! – edukacija za predškolce

Udruženje „Zelentarka" iz Mola pokrenulo je edukaciju o zaštiti ptica. Posetiće svako obdanište u opštini Ada i predavanjima skrenuti pažnju na očuvanje životinjskog i posebno ptičjeg sveta.