Ugrás a tartalomra
Pixabay/StockSnap

U Srbiji na snazi narandžasti meteoalarm

2021.07.17
10:25
Forrás
hidmet.gov.rs
Upozoravaju na jake kiše i oluje.

U Srbiji je za vikend na snazi narandžasti meteoalarm, Republički Hidrometeorološki zavod Srbije upozorava na obilne kiše i oluje. Ponegde u kratkom vremenskom periodu mogu pasti velike količine padavina, ponekad praćene gradom i olujnim udarima vetra.

Kišno vreme potrajaće do početka sledeće nedelje, ali najniže temperature neće pasti ispod 19 stepeni i u najtoplijim satima možemo izmeriti i do 31 stepen. U Mađarskoj je u celoj zemlji na snazi upozorenje prvog stepena zbog mogućih oluja.

Mađarska nacionalna meteorološka služba skreće pažnju na to, da će u početku uglavnom na severu i zapadu, tokom dana na nekoliko mesta verovatno biti grmljavine, uglavnom praćene obilnim padavinama, manjom količinom grada i olujnim udarima vetra.

vreme
meteoalarm

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

Peti svetski susret Oromčana

Organizatori su pripremili šarolike programe za peti Svetski susret Oromčana održanog u subotu popodne, a za koji je vladalo veliko interesovanje.

Migranti preplavili i šumu u Martonošu

Migrante su pre nekoliko dana pokupili iz Horgoša, a pre tri nedelje iz Martonoša. Vlast redovno proverava naselja pograničnog dela severnobačkog područja, međutim, prema rečima meštana, taxisti konstantno vraćaju ilegalne migrante.