Ugrás a tartalomra
Pixabay/TheDigitalArtist

U Srbiji se poboljšava epidemiološka situacija, sledi dalje popuštanje mera

2021.05.14
17:47
Forrás
Pannon RTV
U Srbiji je epidemiološka situacija prešla iz vanredne u nepovoljnu, izjavio je Zoran Gojković, pokrajinski sekretar za zdravstvo, nakon današnjeg sastanka kriznog štaba.

Nadležni su izvršili analizu trenutne epidemiološke situacije i predložiće nove mere Vladi R. Srbije. Rekao je da se epidemiološka situacija nije pogoršala dva nedelje nakon praznika, što je ohrabrujuće, a kao rezultat toga odlučeno je o daljem popuštanju mera. Frizeri podležu labavijim merama: od sada će unutar prostora moći da boravi jedna osoba na 4 m2. Uz to, moći će se održavati strukovni događaji do 100 ljudi uz strogo poštovanje pravila, rekao je pokrajinski sekretar. Gojković je dodao da će se, ako se situacija nastavi poboljšavati i ako vakcinacija bude dobro napredovala, od 21. juna u zemlji moći održavati veći skupovi. Takođe je potrebno da barem polovina odrasle populacije primi vakcinu, dodao je.

Pixabay/geralt

U Srbiji je, u odnosu na juče, registrovano manje novih slučajeva infekcije korona virusom, istovremeno je povećan broj lica na respiratoru.

Od 12.514 testiranih, 787 lica je bilo pozitivno, a preminulo je 17  osoba, dok je od izbijanja epidemije u Srbiji, prema službenoj evidenciji, ukupno umrlo 6.646 lica od posledica komplikacija izazvanih virusom korona.

Na nivou države u bolnicama se na lečenju nalazi 3.047 ljudi, a 101 osoba se nalazi na respiratoru.

Srbija
koronavirus
popuštanje
mere

Slične vesti

Najnovije

19:04

Dogovor o obnovi crkve u Bajmoku

Sporazum o obnovi potpisan je danas u sedištu Subotičke biskupije. Radove koji će na crkvi Svetog Petra i Pavla početi krajem leta, finansiraju subotička lokalna samouprava i država Mađarska.
16:50, Frissítve: 17:50

Dan sećanja na Podolskog u Feketiću

Dodeljene su nagrade pobednicima na konkursu za publicistiku „Podolski Jožef", a priznanja su juče preuzela i dvoje saradnika Panon RTV-a. Program je obuhvatao niz izložbi, podsećanja i predavanja iz književnosti.

Najčitanije

Dogovor o obnovi crkve u Bajmoku

Sporazum o obnovi potpisan je danas u sedištu Subotičke biskupije. Radove koji će na crkvi Svetog Petra i Pavla početi krajem leta, finansiraju subotička lokalna samouprava i država Mađarska.

Živopisna proslava Dana sela u Čantaviru

Na prostoru Novog ostrva obeležen je Dan sela Čantavir. Organizatori su spremili brojne programe za mlade i stare: bilo je foklora, koncerata, dečijih programa, sportsko i kulinarsko takmičenje.