Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dobó Krisztián

U Srbiji su danas izbori za savete nacionalnih manjina

2022.11.13
13:02
2022.11.14
12:01
Forrás
Pannon RTV
Biračka mesta širom zemlje su otvorena od 7 časova i biće otvorena do 20 časova. U 7 časova je uredno otvoreno i biračko mesto broj 33 u Mesnoj zajednici Železničko naselje, ovoga puta biračko mesto je smešteno u Osnovnu školu “Majšanski put”.

Od momenta otvaranja glasačkih kutija birači kontinuirano pristižu.

Nekoliko minuta pre 7 časova uveliko su tekle pripreme u Mesnoj zajednici Železničko naselje u Subotici, u zgradi Osnovne škole “Majšanski put”. Članovi izborne komisije su sa povećanom pažnjom pripremali sva neophodna sredstva za glasanje. Tek što je prošlo 7 časova, a već je stigao prvi glasač, bio je to Antal Bite: „Ja sam Mađar, rođen sam kao Mađar, moji roditelji su takođe Mađari. Svako ko je Mađar treba tako i da se izjasni. Ja sam Mađar i to je to."

Mnogi su smatrali da je veoma važno da se izađe na izbore. Mnogi su se potrudili da to urade još u ranim jutarnjim časovima.

Atila Kikić, Subotica: „Ovo je postignuće što postoje Saveti nacionalnih manjina. Opšte je poznato kakve je uspehe postigao Mađarski nacionalni savet, a oni što imaju korist od tih uspeha, smo mi i naša deca, dakle to obuhvata sve društvene slojeve.”

Otilija Kiš, predsednica izborne komisija na biračkom mestu broj 33, je rekla da se već danima intenzivno pripremaju za izbore za članove Saveta nacionalnih manjina, te da se na biračkom mestu na Majšanskom putu očekuje 1471 osoba sa pravom glasa.

Otilija Kiš, predsednica izborne komisija na biračkom mestu broj 33, Subotica: „Došli smo u 6 časova ujutro, otvorili smo džakove sa izbornim materijalom i papire. Ima 13 različitih izbornih lista za članove saveta nacionalnih manjina. Ima izborna lista Bugara, Roma i nešto više izbornih lista Bunjevaca. Ima ih dosta. Tu su ruska, beloruska, rekao bih da ima 13 izbornih lista”.

Na biračkom mestu 33 u Subotici, kao i svugde u zemlji, birači mogu da glasaju do 20 časova.

izbori
Savet za nacionalne manjine

Najnovije

12:20, Frissítve: 16:15

Preko pet granica

Mladi iz Ade, Subotice i Gunaroša predstavljaće Vojvodinu u finalu takmičenja Karpatskog basena u kvizu „Preko pet granica“. Nadmetanje je juče održano u Senti.

Najčitanije

Mladić i devojka poginuli na Kopaoniku

Dvoje mladih smrtno je stradalo tokom noći na Kopaoniku vozeći motorne sanke, a dva člana Gorske službe spasavanja su ih zatekla na licu mesta, bez znakova života.