Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Tímár Zsolt

U Staroj Moravici se održavaju izbori za mesnu zajednicu

2021.06.13
17:52
2021.06.13
18:00
Forrás
Pannon RTV
U Osnovnoj školi "Stari Kovač Đula" na tri glasačka mesta, može da glasa 4.300 meštana sa pravom glasa, do 20 časova. Sada održano glasanje je trebalo da bude 2020. godine, ali je odloženo zbog epidemije.
Pannon RTV/Tímár Zsolt

U prepodnevnim časovima je bilo veliko interesovanje za izbor novih članova saveta mesne zajednice u Osnovnoj školi "Stari Kovač Đula" u Staroj Moravici. Ponekad su oni koji su želeli glasati čekali u dugim redovima. Većina se pridržavala epidemioloških pravila koja su još uvek na snazi ​​i glasali su sa zaštitnim maskama.

Deneš Tertei: "Moramo iskoristiti ovu priliku da odlučimo o onome što će se događati u budućnosti, o ishodu glasanja, kako bi na ovo mesto došli pravi ljudi, oni koji mogu učiniti nešto za selo i za nas."

Šandor Benčik: „Ne nadam se previše da će za mog života ovde doći do velike promene, ali moji unuci se još mogu nadati. Zato moramo odabrati ljude kojima verujemo i oni će nešto preduzeti, a ne samo obećati. Nadam se da smo sada glasali za takve."

Pannon RTV/Tímár Zsolt

Na izborima je bilo 35 predstavnika koji su se kandidovali za ukupno 18 mesta u savetu mesne zajednice.

Eržebet Čore: „Suprug i ja ćemo doći na svako glasanje. To smatramo važnim jer je to u interesu Moravice. Naši su životi naša deca koja ovde žive i želimo im najbolje."

Janoš Paža: „Mi odlučujemo o sudbini sela svaki put kad glasamo i za to moramo biti odgovorni. Da se selo preda u ruke nekome ko će raditi u najboljem interesu sela."

Rezultati izbora za mesnu zajednicu u Staroj Moravici biće objavljeni početkom sledeće nedelje.

Stara Moravica
izbori
mesna zajednica
glasanje

Najnovije

18:33

Posla je mnogo, ali smo na dobrom putu

Na današnjoj sednici Skupštine Srbije raspravljalo se i o Izveštaju Evropske komisije o Srbiji. Elvira Kovač je istakla da je došlo vreme da se redefiniše politika proširenja EU, ali da se u isto vreme osnaži verodostojnost procesa evropskih integrac

Najčitanije

Prekinut je eksperiment prve Eko-države na svetu

Šri Lanka je prošlog vikenda odustala od ambicije da postane prva nacija na svetu koja sprovodi u potpunosti organsku proizvodnju, pa je odmah ukinuta i zabrana uvoza pesticida i drugih poljoprivrednih sirovina.