Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

U Subotici će sutra biti raspisan konkurs za organizovanje manifestacija

2022.02.09
15:48
2022.02.09
16:01
Forrás
Pannon RTV
Grad Subotica je prošle godine organizovanje raznih sajmova i izložbi podržao sa iznosom od dva i po miliona dinara. Konkurs za finansiranje ovogodišnjih manifestacija biće objavljena sutra.
Pannon RTV/Tímár Zsolt

Iznos je nepromenjen, prošlogodišnji finansijski okvir je ostao isti.

U četvrtak će biti raspisan konkurs namenjen civilnim udruženjima za organizovanje sajmova i drugih manifestacija. Ukupna sredstva za ovu namenu su i ove godine dva i po miliona dinara, a svaka organizacija može da konkuriše za najviše 250 hiljada dinara. Prošle godine se na konkurs prijavilo 17 civilnih udruženja, i svako je dobilo sredstva. Generalno, mogu da konkurišu organizatori tradicionalnih manifestacija, i neće biti podržani samo projekti u Subotici, već i na Paliću, u Bajmoku i na Šupljaku.

Čila Goli, predsednica Konkursne komisije: „Takva manifestacija je recimo „Berbanski dani u Hajdukovu", koja je prošle godine organizovana po 53. put. Dakle, bilo je manifestacija u Bajmoku, mislim na uzgajivače svinja, vinare, mislim na manifetaciju Udruženja „Sveti Trifun", ili „Festival belog luka" na Šupljaku, koji je veoma popularan i koji je već jedna tradicionalna manifestacija."

Pannon RTV/Kovács Róbert

Pored toga, održani su i sportski događaji, a podržan je međunarodni susret oldtajmera. Na ovogodišnji konkurs prijava je otvorena do 25. februara. Uslovi za prijavu biće dostupni na sajtu grada od četvrtka, 10. februara.

Andrea Kikić, sekretar, Sekretarijat za ekonomske poslove, ekonomski razvoj i turizam: „Radi se o jednostavnoj prijavi, ali želim da istaknem da je u konkursnom materijalu naveden broj telefona Sekretarijata, na koji smo dostupni u svakom trenutku, u toku radnog vremena od 7 do 15 časova, u slučaju da vam je potrebna pomoć pri popunjavanju konkursnih obrazaca."

Pannon RTV/Bárdos Orsolya

Ubrzo nakon isteka roka za prijavu, Komisija koju imenuje gradonačelnik će oceniti pristigle projekte. Rangiranje će biti objavljeno na sajtu grada, a rok za žalbu biće osam dana od dana objavljivanja rezultata.

Subotica
konkurs
raspisan
organizovanje
Manifestacija
izložba
sajam

Najnovije

16:44, Frissítve: 16:50

Centar za simulaciju vožnje u Subotici

U subotičkoj filijali mađarske firme „Reginet“ svečano je otvoren Centar za simulaciju bezbedne vožnje, koji je realizovan uz podršku mađarske agencije za unapređenje izvoza HEPA za zapadni Balkan.

Najčitanije

U Horgošu blagoslovljena ovogodišnja berba

U Horgošu su danas prepodne završeni 32. Berbanski dani uz svetu misu i blagoslov berbe, u župnoj crkvi Snežne Gospe. Bogosluženje koje se održava u ovo vreme je pravo iskustvo za vinogradare i voćare uz koje se uzvišuje duša.