Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Dániel

U Subotici ima 1157 aktivno zaraženih korona virusom

2022.01.15
14:10
2022.01.16
19:07
Forrás
Pannon RTV
Nalazimo se u petom talasu korona virusa, koji bi, po mišljenju epidemiologa, mogao biti poslednji.

Epidemiološka situacija u Severnobačkom okrugu se neprekidno pogoršava. Trenutno je evidentirano više od 1300 pacijenata zaraženih korona virusom. U Subotici trenutno ima 1157 aktivno zaraženih, što je zabrinjavajući podatak, jer je 1. januara bilo manje od 200 obolelih.

U Subotici trenutno ima 1157 aktivno zaraženih korona virusom, u Bačkoj Topoli 75, a u Malom Iđošu 77.

Dr Nebojša Bohucki, epidemiolog, Subotica: „Početkom godine, dakle 1. januara, u Subotici je bilo manje od 200 obolelih. Sada ih ima 1157. Dakle, idemo prema gore. Nalazimo se u petom talasu, još smo daleko od vrhunca, ali sigurno je da će uskoro dostići maksimum, jer se omikron veoma brzo širi. Inkubacija je vrlo kratka, 3-4 dana. Sada je veoma teško izbeći infekciju.”

Pannon RTV/Huszár Dániel

Bohucki je dodao da bi omikron soj mogao čak značiti i kraj epidemije korona virusa. On je naglasio da bi sa imunološke tačke gledišta bilo dobro da se 50 odsto stanovništva Evrope zarazi sa omikron sojem, za koji se predpostavlja da je blaži, jer bi tada mogao da se razvije veći stepen imuniteta. Omikron se više ponaša kao bolest gornjih disajnih puteva, sa blažim simptomima, što je dobro jer je rizik od hospitalizacije mnogo manji - dodao je Bohucki.

Pannon RTV/Huszár Dániel

Osobe koje na sebi osete simptome korona virusa, mogu se javiti u Kovid ambulantu u Harambašićevoj ulici. Nadležni ističu da je veoma važno da se poštuju protivepidemijske mere, dakle nošenje maske, dezinfekcija, a ne manje važno i vakcinacija.

korona virus
Subotica
dr Bohucki Nebojsa

Najnovije

16:28

Istorija Srema

U organizaciji Kulturno-umetničkog društva „Petefi Šandor" u Maradiku je predstavljena knjiga Ferenca Urija „Istorija Srema".
17:02, Frissítve: 19:31

Karnevalska atmosfera u Debeljači

Na karnevalu u Debeljači je obilovalo sa lepim kostimima, ukusnim specijalitetima i puno smeha, takođe je organizovano takmičenje u kuvanju gulaša, na kojem su učestvovali gosti iz inostranstva. Na karnevalu je više od 200 dece bilo kostimizirano.

Najčitanije

Neopravdano visoka cena ogrevnog drveta i peleta

U Srbiji su cene ogrevnog drveta i peleta neopravdano visoke, i prodavci moraju da prestanu sa podizanjem cena - rekao je Igor Braunović, vršilac dužnosti generalnog direktora Javnog preduzeća „Srbijašume".

Velika poseta vašaru u Kanjiži

Ove godine, izuzetno je u subotu održan prvi prodajni vašar stoke i zanatskih proizvoda. Izbor je bio velik, kao i interesovanje.

Obeležava se Dan sela u Bačkim Vinogradima

Svake godine u drugoj polovini maja, od početka 1990-ih, sa manjim prekidima, se obeležava Dan sela u Bačkim Vinogradima. Svrha mu je druženje, izgradnja duha zajedništva, grupno kuvanje, bez takmičenja. Ove godine se ovčetina krčkala u koltiću.