Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

U Subotici otkrivena spomen ploča žrtvama 1944/45

2019-10-17
18:10
Forrás
Pannon RTV
U „Žutoj kući" u Subotici otkrivena je spomen ploča nevinim žrtvama 1944/45 godine.

Povodom 75 godina egzekucije je u subotičkoj "Žutoj kući", zgradi na raskrsnici ulica Maksima Gorkog i Štrosmajerove, otkrivena spomen ploča nevinim žrtvama. Predsednik Komisije za utvrđivanje nevinih žrtava 1944-45 Grada Subotice Ištvan Bogner je tom prilikom izjavio da sadašnja istraživanja poduprta dokumentima dokazuju 1017 žrtava. Na parceli 44 Senćanskog groblja ima 852 imena, te ukoliko bude podrške, zid sećanja će biti proširen, uklesaće se i ostala imena, rekao je Bogner. On je ukazao da će se ovaj broj sigurno još povećati. 

spomen ploča
Subotica

Slične vesti

Najnovije

21:14

Kako hraniti ptice u prirodi

Približavaju se zimski dani, i to je vreme kada je potrebno hraniti ptice. Nije svejedno šta se stavlja u hranilice, jer od neodgovarajuće dohrane možemo i da naštetimo pticama.

Najčitanije

Teška nesreća u Senti

Muškarac od 70 godina, poginuo je danas pre podne u Senti nakon što je pao sa električnog bicikla, piše list „Mađar so".

Frižider za 4 miliona?

Međunarodni sajam nameštaja u Beogradu, uz značajne popuste očekuje posetioce sve do nedelje. Pored robe iz serijske proizvodnje zainteresovani mogu da kupe i neke jedinstvene delove nameštaja.

Gužve na granicama

Oni koji u Mađarsku žele da uđu na graničnom prelazu Horgoš-Reske na autoputu treba da računaju na višesatno čekanje.

Heni Der uskoro u Temerinu

Od Čantavira do užurbanosti Budimpešte. Razgovor sa Heni Der, o njenim profesionalnim i privatnim životnim planovima, vodila je Gabriela Vadleve u Budimpešti.

Komemoracija u Beogradu

U zasebnoj parceli Novog groblja u Beogradu, kod spomenika vojnicima Austro-Ugarske monarhije u utorak održan komemorativni skup.