Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Csipak Edvin

U Subotici pogoršana epidemiološka situacija

2021.08.20
18:09
2021.08.20
18:14
Forrás
Pannon RTV
U Subotici, 21-godišnji zaraženi takođe zbrinut u bolnici. U Srbiji je na više od 12.000 testiranih lica, tokom poslednja 24 časa, utvrđeno 1.592 pozitivne osobe.

Epidemiološka situacija u Subotici takođe se pogoršava, a na lečenju od korona virusa, u Opštoj bolnici u Subotici, se nalazi i jedan 21-godišnjak. Dr Gordana Krtinić, bolnički epidemiolog, je rekla da se broj testiranih u kovid ambulanti udvostručio. U bolnici se trenutno na lečenju nalazi osam pacijenata, od kojih su dva na respiratoru, rekla je epidemilog. Prema njenim rečima šest od osam pacijenata nije vakcinisano, preostala dva su vakcinisana, ali pate od drugih hroničnih bolesti, što im imunološki sistem čini slabim. Dobro reaguju na terapiju, stanje im je stabilno – rekla je dr Gordana Krtinić.

Pannon RTV/Csipak Edvin

U Srbiji se broj novozaraženih od korona virusa u jednom danu i dalje kreće preko 1.500, a na više od 12.000 testiranih lica, tokom poslednja 24 časa, je utvrđeno 1.592 pozitivne osobe. Poređenja radi, pre nedelju dana taj je broj iznosio 1.072 lica. Povećao se i broj pacijenata koji se nalaze u bolnici, skoro hiljadu ljudi se nalazi na bolničkom lečenju. Na respiratoru je 29 osoba. U poslednjih 24 časa od posledica komplikacija bolesti preminulo je sedam pacijenata, čime je u Srbiji službeno povećan broj smrtnih slučajeva od infekcije na 7.195 lica.

Subotica
virus
epidemija
korona

Najnovije

19:21, Frissítve: 19:27

Pokrajina pomaže obnovu škola u Vojvodini

Pokrajinska vlada sa 76 miliona dinara podržava obnovu i održavanje škola u Vojvodini. Sredstva su obezbeđena za 21 obrazovnu ustanovu, za 14 osnovnih škola i 7 srednjih škola. Ugovori o podršci potpisani su danas u Novom Sadu.
15:10, Frissítve: 15:20

Centar znanja holističke medicine

U okviru projekta NATURAL HEALTH - Za zdravlje kroz zaštitu prirodnog nasleđa
formiran je Centar znanja. Centar znanja je dvojezična studija koja karakteriše trenutno stanje pogođenih područja u oblasti holističke medicine.

Najčitanije

Ribokradice, čuvajte se!

Šest brodova i šest terenskih vozila stiglo je u novosadsku ribočuvarsku služba pri JP „Vode Vojvodine" . Danas u podne porinuti su brodovi.