Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Gál Hermina

U Subotici se održava izložba sitnih životinja

2021.11.27
16:11
2021.11.27
16:17
Forrás
Panon RTV
Od juče zainteresovani, između ostalog, mogu videti papagaje, golubove, živinu, veverice i hrčkove. Udruženje odgajivača sitnih životinja Subotica slavi šezdesetu godišnjicu postojanja.

Na 36. Izložbu sitnih životinja, u organizaciji Udruženja odgajivača sitnih životinja iz Subotice, stigli su odgajivači iz svih delova Srbije.

Tijana Tumbas, odgajivač iz Palića, kaže da raste interesovanje za životinje iz terarijuma: „Životinjama iz terarijuma se bavim od 2012. godine kada sam radila u Zoološkom vrtu Palić. Tako je počelo interesovanje za terarijume u mom životu. Nedostajale su mi životinje, pa sam počela. Kupila sam prvo leopard gekona, pa bradatu agamu i naravno razne vrste žohara uz nju. Još uvek ih odgajam kao kućne ljubimce, a bube za potrebe ishrane."

Svaka kategorija smeštena je u drugoj prostoriji, a veliku dvoranu krasi više od 50 vrsta golubova.

Pannon RTV/Gál Hermina

Uprkos lošem vremenu, interesovanje je bilo veliko. Deci su najzanimljiviji bili zečevi, ali je Dunji Cvijanov druga životinja osvojija simpatije: "Najviše volim papagaje, lepi su i šareni."

Udruženje odgajivača sitnih životinja Subotica ove godine slavi šezdesetu godišnjicu postojanja.

Robert Tomek, član uprave Udruženja, je rekao da su u vreme osnivanja samo odgajivači golubova bili članovi, ali to se sa godinama promenilo: „Subotica je zapravo grad golubara dugi niz decenija. U međuvremenu smo, nekako zadnjih 20-25 godina, došli do toga da imamo više odgajivača ukrasnih ptica, ali do danas imamo golubare, uzgajivače zečeva i golubova trkača. U mnogim područjima smo u poslednjih 60 godina postigli različite rezultate. Imamo svetske prvake, imamo prvake Evrope. Na ovim prostorima, ovde u severnoj Vojvodini, sva ovakva velika događanja vezana su za naše Udruženje i mi mlađi to pokušavamo preneti na buduće generacije. Nadamo se sa uspehom."

Izložba se može pogledati do sutra u podne na Pačirskom putu, kod salona nameštaja "Vitorog".

sitna životinja
izložba
Subotica

Slične vesti

Najnovije

18:01

Novi negativan rekord

Korona virus se u Srbiji sve brže širi. U poslednja 24 sata u zemlji je registrovano više od osamnaest hiljada novozaraženih. To je novi negativan rekord od pojave virusa u Srbiji.

Najčitanije

Kuća im je izgorela, potrebna im je pomoć

Proteklog vikenda je usled požara na dimnjaku oštećena jedna porodična kuća u Kuli. Bračni par Kanjo živi u dvojnoj kući, ali na sreću, plamen se nije proširio na drugi deo objekta. Svako ko želi može da pruži pomoć nesrećnoj porodici.

U Mađarskoj se skraćuje vreme karantina

Karantin će za odrasle osobe biti sedam dana, a u slučajevima bez simptoma, sa negativnim testom može se skratiti i na pet dana. U nastavi karantin se za vakcinisane skraćuje na pet dana.