Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

U subotu se održava Vojvođanski galop

2022.05.24
17:43
2022.05.24
17:53
Forrás
Pannon RTV
Za jubilarni 10. Vojvođanski galop je do sada prijavljeno 11 jahača i 4 mala husara.

Ivet Homolja će prvi put nastupiti na ovom takmičenju. Njen konj, koji se zove Čoro, nastupao je na takmičenju i prošle godine, ali tada sa drugim jahačem. Ivet i Čoro nastupaju zajedno godinu i po dana. Ivet se nada da će ostvariti dobar rezultat, ali ističe da je ipak najvažnije učešće i takmičenje bez povreda. Ivet i njen konj, na Vojvođanskom galopu, koji će za četiri dana biti organizovan na Subotičkom hipodromu,  predstavljaju Tornjoš.

„Moj konj se zove Čoro. On je 11-godišnji žuti kasački kastrat. Njegov sam ponosni vlasnik već godinu i po dana. Čoro je veoma nervozan, živahan konj, ali mislim da nakon godinu i po dana predstavljamo veoma dobar tandem. On je jedan veoma iskusan konj, u trkačkom smislu, jer je trčao već dosta trka i među kasačima, i postigao je veoma dobre rezultate. Prošle godine je već nastupao na galopu, ali tada ga nisam ja jahala. Ove godine međutim već hoću. Za razliku od njega, meni će ovo biti prvo takmičenje. Dakle, kod nas je najvažnije učešće i sticanje iskustva.”
 

Pannon RTV

Vilmoš Lazar, predsednik Nacionalnog galopa, najavio je na otvaranju jubilarne 15. sezone da je ova manifestacija postala najveća amaterska konjička manifestacija u Evropi.

„Poznat je redosled kvalifikacionih trka. Počinju u Vojvodini, a biće ukupno 13 trka, unutar i van granica zemlje, na kojima će se formirati konačan spisak takmičara, tako od sada svi vežu pojaseve, jer će uzbuđenje biti na vrhuncu. Čak i na tim takmičenjima u zemlji i inostranstvu, možemo očekivati barem tako žestoku borbu, kakvu smo navikli da vidimo na Trgu Heroja, u proteklom periodu.”

Najbolji takmičar na prošlogodišnjem Nacionalnom galopu je inače bio jahač koji je predstavljao Suboticu. Takmičar iz mesta koje brani titulu ne mora da učestvuje u kvalifikacionoj trci, on već ima sigurno mesto u finalu u Budimpešti.

Vojvođanski galop
Subotica
jahaci
jahač

Najnovije

Najčitanije

Pomozimo ocu sa četvoro dece

U subotičkoj porodici Vranka otac sam othranjuje četvoro dece i potrebna mu je naša pomoć. Petočlanoj porodici najpotrebnije su životne namirnice, sredstva za higijenu, kao i građevinski materijal.

Automobilom uleteo u jezero

Nezgoda se verovatno dogodila tokom noći kada je krećući se obilaznicom, vozač promašio krivinu i automobilom završio ravno u Krvavom jezeru.

Lepe frizure za humani cilj

U Senti je organizovano humanitarno šišanje. Organizatori su prikupljali pomoć za „Beba-mama" klub u Senti koji u naselju obavlja humanitarne aktivnosti.