Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

U Temerinu je proglašeno vanredno stanje

2020.08.02
18:40
2020.08.02
18:47
Forrás
Pannon RTV
Juče je u Temerinu proglašeno vanredno stanje zbog epidemije koronavirusa. U ovom južnobačkom mestu trenutno ima više od 50 aktivno zaraženih osoba.

U Temerinu je obavezno nošenje zaštitne maske u zatvorenom prostoru. Radno vreme ugostiteljskih objekata je ograničeno i zabranjeno je održavanje događaja sa više od 10 ljudi. Zbog novonastale situacije Dom zdravlja u Temerinu je reorganizovao svoj rad. Odeljenje opšte prakse je pretvoreno u Covid-ambulantu. Zaštitne maske se moraju nositi i na pijaci, a kompleks bazena je zatvoren.

Pannon RTV

Mirjana Šljivanac, Temerin: „Situacija trenutno po meni nije dobra i to zavisi od ponašanja ljudi. Neophodna je disciplina, treba nositi zaštitne maske i rukavice, moraju se poštovati mere. Ne možete šetati bez zaštitne maske i reći da se to nama ne može dogoditi. Nažalost, to je slučaj, mi smo odgovorni za trenutnu situaciju."

U slučaju Temerina problem predstavlja i to što je od Novog Sada udaljen samo 20 kilometara. Svakodnevno mnogi putuju između dva mesta, a i gosti iz drugih naselja redovno dolaze u ovo mesto na jugu Bačke.

Radoslav Ždrnja, Čurug: „Bojim se, pošto sam ja hronični bolesnik. Srčani sam bolesnik i astmatičar. Ne daj Bože da se nešto dogodi, bio bih u teškoj situaciji."

Pannon RTV

Proglašavanjem vanrednog stanja žele da potvrde prethodno uvedena ograničenja -  rekao je Robert Pastor, član kriznog štaba u Temerinu: „Razlog je taj što imamo 57 aktivno zaraženih osoba. To prelazi odnos od dvesto prema sto hiljada, jer Temerin ima 25-26 hiljada stanovnika. Za to postoji praktičan razlog, ali ne uvodimo nikakve dodatne mere. Ove mere su i do sada bile na snazi, stim da ćemo sada više pažnje posvetiti kontroli, a biće i kažnjavanja."

Kako Robert Pastor ističe, važno je uskladiti epidemiološke mere sa, recimo, ograničenjima u Novom Sadu i zbog toga, jer se plaši da bi tamošnja omladina uveče dolazila u ovo južnobačko mesto u provod, ako bi lokali ovde mogli da rade. Na taj način bi postojala opasnost od toga da u Temerinu nastane žarište.

vanredno stanje
epidemija
koronavirus
bolest
bolnica
COVID-19

Najnovije

17:35, Frissítve: 17:48

Dani lavande u Subotici

Održavaju se Dani lavande u poslovnom centru Železničkog naselja u Subotici koji imaju humanitarni karakter. Posetioci mogu da kupe i sadnice lavande, sečeno cveće, vodu i ulje lavande, kao i druge rukotvorine.
16:09, Frissítve: 16:14

Izložba umetničkih fotografija u Bečeju

U Galeriji "Krug" u Gradskom pozorištu u Bečeju je otvorena izložba fotografija pod nazivom "Dijalog". Na izložbi zainteresovani mogu da pogledaju fotografije Olivije Erdelji iz Bačkih Vinograda i Lasla Justina iz Bečeja.
19:25

Učinimo sve da epidemija ne ojača ponovo!

Epidemiološka situacija u Srbiji se pogoršava - u poslednje dve nedelje raste broj novozaraženih i broj pacijenata koji se nalaze na bolničkom lečenju, stoji u saopštenju Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut".

Najčitanije

Pomozimo ocu sa četvoro dece

U subotičkoj porodici Vranka otac sam othranjuje četvoro dece i potrebna mu je naša pomoć. Petočlanoj porodici najpotrebnije su životne namirnice, sredstva za higijenu, kao i građevinski materijal.

Automobilom uleteo u jezero

Nezgoda se verovatno dogodila tokom noći kada je krećući se obilaznicom, vozač promašio krivinu i automobilom završio ravno u Krvavom jezeru.

Jutros pucnjava u šumi na Makovoj Sedmici

Jake policijske snage i hitna pomoć su izašle na lice mesta. Kako Panon RTV nezvanično saznaje, došlo je do međusobnog obračuna migranata, više osoba je povređeno. Naš članak se stalno ažurira!

Svetski poznati lanac robnih kuća u Senti

Građevinski radovi su u punom jeku u Senti, na mestu nekadašnje autobuske stanice, gde jedan od najpoznatijih svetskih lanaca robnih kuća otvara svoj novi tržni centar.