Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

U Temerinu je proglašeno vanredno stanje

2020-08-02
18:40
2020-08-02
18:47
Forrás
Pannon RTV
Juče je u Temerinu proglašeno vanredno stanje zbog epidemije koronavirusa. U ovom južnobačkom mestu trenutno ima više od 50 aktivno zaraženih osoba.

U Temerinu je obavezno nošenje zaštitne maske u zatvorenom prostoru. Radno vreme ugostiteljskih objekata je ograničeno i zabranjeno je održavanje događaja sa više od 10 ljudi. Zbog novonastale situacije Dom zdravlja u Temerinu je reorganizovao svoj rad. Odeljenje opšte prakse je pretvoreno u Covid-ambulantu. Zaštitne maske se moraju nositi i na pijaci, a kompleks bazena je zatvoren.

Mirjana Šljivanac, Temerin: „Situacija trenutno po meni nije dobra i to zavisi od ponašanja ljudi. Neophodna je disciplina, treba nositi zaštitne maske i rukavice, moraju se poštovati mere. Ne možete šetati bez zaštitne maske i reći da se to nama ne može dogoditi. Nažalost, to je slučaj, mi smo odgovorni za trenutnu situaciju."

U slučaju Temerina problem predstavlja i to što je od Novog Sada udaljen samo 20 kilometara. Svakodnevno mnogi putuju između dva mesta, a i gosti iz drugih naselja redovno dolaze u ovo mesto na jugu Bačke.

Radoslav Ždrnja, Čurug: „Bojim se, pošto sam ja hronični bolesnik. Srčani sam bolesnik i astmatičar. Ne daj Bože da se nešto dogodi, bio bih u teškoj situaciji."

Proglašavanjem vanrednog stanja žele da potvrde prethodno uvedena ograničenja -  rekao je Robert Pastor, član kriznog štaba u Temerinu: „Razlog je taj što imamo 57 aktivno zaraženih osoba. To prelazi odnos od dvesto prema sto hiljada, jer Temerin ima 25-26 hiljada stanovnika. Za to postoji praktičan razlog, ali ne uvodimo nikakve dodatne mere. Ove mere su i do sada bile na snazi, stim da ćemo sada više pažnje posvetiti kontroli, a biće i kažnjavanja."

Kako Robert Pastor ističe, važno je uskladiti epidemiološke mere sa, recimo, ograničenjima u Novom Sadu i zbog toga, jer se plaši da bi tamošnja omladina uveče dolazila u ovo južnobačko mesto u provod, ako bi lokali ovde mogli da rade. Na taj način bi postojala opasnost od toga da u Temerinu nastane žarište.

vanredno stanje
epidemija
koronavirus
bolest
bolnica
COVID-19

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije