Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

U toku jedne noći više od 140 povreda mađarske granice

2022.01.09
10:33
Forrás
MTI, police.hu
U nedelju u zoru, policija je u županiji Čongrad-Čanad u osam velikih grupa uhvatila ukupno 143 počinioca u povredi mađarske granice.

Lica u ilegalnom boravku na teritoriji Mađarske uhvaćena su u periodu od subote od 22 časa do nedelje ujutru do 6 časova na administrativnim teritorijama Ašothaloma, Morahaloma, Segedin-Đalaret, Ruža i Reske.  Pripadnici ovih grupa izjasnili su se kao državljani Sirije i Avganistana. Protiv lica koja su povredila granični prostor, policija je preduzela odgovarajuće mere u skladu sa propisima Mađarske.

granica
Mađarska
migranti

Najnovije

16:28

Istorija Srema

U organizaciji Kulturno-umetničkog društva „Petefi Šandor" u Maradiku je predstavljena knjiga Ferenca Urija „Istorija Srema".

Najčitanije

Neopravdano visoka cena ogrevnog drveta i peleta

U Srbiji su cene ogrevnog drveta i peleta neopravdano visoke, i prodavci moraju da prestanu sa podizanjem cena - rekao je Igor Braunović, vršilac dužnosti generalnog direktora Javnog preduzeća „Srbijašume".

Velika poseta vašaru u Kanjiži

Ove godine, izuzetno je u subotu održan prvi prodajni vašar stoke i zanatskih proizvoda. Izbor je bio velik, kao i interesovanje.

Obeležava se Dan sela u Bačkim Vinogradima

Svake godine u drugoj polovini maja, od početka 1990-ih, sa manjim prekidima, se obeležava Dan sela u Bačkim Vinogradima. Svrha mu je druženje, izgradnja duha zajedništva, grupno kuvanje, bez takmičenja. Ove godine se ovčetina krčkala u koltiću.