Ugrás a tartalomra

U Totovom Selu vatrogasci dobrovoljci spasili psa koji je upao u bunar

2022.01.29
13:51
Forrás
Pannon RTV
Dobrovoljno vatrogasno društvo iz Totovog Sela je spasilo psa iz bunara dubokog deset metara.

Pas je na jednom napuštenom salašu u blizini Totovog Sela pao u dubok bunar, a lavež životinje primetio je čobanin koji je bio u prolazu, te je odmah obavestio Udruženje za zaštitu životinja „Šapa" iz Kanjiže, a oni su sve prijavili lokalnom dobrovoljnom vatrogasnom društvu.

Zahvaljujući jedinici sa sedam osoba, štene je spašeno. Nadležni kažu da je životinja bila u bunaru najmanje četiri dana.

Norbert Siraki, predsednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Totovo Selo: „Tokom naše obuke dobili smo sve instrukcije i za ovakve slučajeve, iako nam je ovo još uvek bila nepoznata situacija, ali smo se trudili da ovaj zadatak obavimo najbolje što smo umeli i znali. Naš prijatelj Georg Ujhazi je bio onaj kojeg smo spustili u bunar pomoću užeta, a onda je on prigrlio psa i uspeli smo ih podići i izvući psa iz bunara koji je dubok skoro 10 metara."

Totovo Selo
vatrogasac
pas
spasilac

Najnovije

17:35, Frissítve: 17:48

Dani lavande u Subotici

Održavaju se Dani lavande u poslovnom centru Železničkog naselja u Subotici koji imaju humanitarni karakter. Posetioci mogu da kupe i sadnice lavande, sečeno cveće, vodu i ulje lavande, kao i druge rukotvorine.
16:09, Frissítve: 16:14

Izložba umetničkih fotografija u Bečeju

U Galeriji "Krug" u Gradskom pozorištu u Bečeju je otvorena izložba fotografija pod nazivom "Dijalog". Na izložbi zainteresovani mogu da pogledaju fotografije Olivije Erdelji iz Bačkih Vinograda i Lasla Justina iz Bečeja.
19:25

Učinimo sve da epidemija ne ojača ponovo!

Epidemiološka situacija u Srbiji se pogoršava - u poslednje dve nedelje raste broj novozaraženih i broj pacijenata koji se nalaze na bolničkom lečenju, stoji u saopštenju Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut".

Najčitanije

Pomozimo ocu sa četvoro dece

U subotičkoj porodici Vranka otac sam othranjuje četvoro dece i potrebna mu je naša pomoć. Petočlanoj porodici najpotrebnije su životne namirnice, sredstva za higijenu, kao i građevinski materijal.

Automobilom uleteo u jezero

Nezgoda se verovatno dogodila tokom noći kada je krećući se obilaznicom, vozač promašio krivinu i automobilom završio ravno u Krvavom jezeru.

Jutros pucnjava u šumi na Makovoj Sedmici

Jake policijske snage i hitna pomoć su izašle na lice mesta. Kako Panon RTV nezvanično saznaje, došlo je do međusobnog obračuna migranata, više osoba je povređeno. Naš članak se stalno ažurira!

Svetski poznati lanac robnih kuća u Senti

Građevinski radovi su u punom jeku u Senti, na mestu nekadašnje autobuske stanice, gde jedan od najpoznatijih svetskih lanaca robnih kuća otvara svoj novi tržni centar.