Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Tímár Zsolt/archívum

U Vojvodini će se graditi šest hiljada kilometara biciklističkih staza

2021.05.11
15:05
2021.05.11
17:33
Forrás
Pannon RTV
U periodu pre pandemije virusa korona, blizu osamnaest hiljada turista krstarilo je Vojvodinom na biciklu.

U interesu podsticanja ove turističke grane, planirana je izgradnja preko šest hiljada kilometara biciklističkih staza – rekao je Nenad Ivanišević, na konferenciji „Ecobikenet" u Novom Sadu u okviru Mađarska-Srbija Ipa prekograničnog programa. Pokrajinski sekretar za privredu i turizam je naglasio da izgradnja biciklističkih puteva koji se prostiru na obe strane granice može da podstakne i druge turističke grane. 

„Jeste da idemo korak po korak, na kraju krajeva, kako to predviđa i zakon o planiranju i gradnji, a to je prvo da pripremimo projektnu i tehničku dokumentaciju, a onda da krenemo u realizaciju ovog dela biciklističke staze, da kažem, u Potisju, dakle od Horgoša ka Kanjiži. Moram da kažem sa velikim zadovoljstvom, da krećemo u formiranje radne grupe, na inicijativu predsednika Pokrajinske vlade, Igora Mirovića i ministra građevinarstva, da se formira radna grupa, koja će se direktno baviti izgradnjom biciklističke staze Beograd-Novi Sad, odnosno Novi Sad-Beograd starim putem, odnosno kroz Vojvodinu"  rekao je Nenad Ivanišević, pokrajinski sekretar za privredu i turizam. 

biciklistička staza
Vojvodina
Nenad Ivanišević

Slične vesti

Najnovije

19:04

Dogovor o obnovi crkve u Bajmoku

Sporazum o obnovi potpisan je danas u sedištu Subotičke biskupije. Radove koji će na crkvi Svetog Petra i Pavla početi krajem leta, finansiraju subotička lokalna samouprava i država Mađarska.
16:50, Frissítve: 17:50

Dan sećanja na Podolskog u Feketiću

Dodeljene su nagrade pobednicima na konkursu za publicistiku „Podolski Jožef", a priznanja su juče preuzela i dvoje saradnika Panon RTV-a. Program je obuhvatao niz izložbi, podsećanja i predavanja iz književnosti.

Najčitanije

Dogovor o obnovi crkve u Bajmoku

Sporazum o obnovi potpisan je danas u sedištu Subotičke biskupije. Radove koji će na crkvi Svetog Petra i Pavla početi krajem leta, finansiraju subotička lokalna samouprava i država Mađarska.

Živopisna proslava Dana sela u Čantaviru

Na prostoru Novog ostrva obeležen je Dan sela Čantavir. Organizatori su spremili brojne programe za mlade i stare: bilo je foklora, koncerata, dečijih programa, sportsko i kulinarsko takmičenje.