Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

U Vrtiću Snežana u Senti već traju pripreme za početak prvog septembra

2020-08-13
15:04
Forrás
Pannon RTV
Trenutno u Vrtiću Snežana u Senti imaju samo letnje dežurstvo. Posebna pažnja se posvećuje poštovanju epidemioloških propisa i obezbeđivanju bezbednosti dece.

Narednih nekoliko dana biće u znaku uobičajenog čišćenja i dezinfekcije krajem leta, tako da prvog septembra, u skladu sa trenutnim planovima, može započeti rad u svih deset objekata ustanove. U vezi sa tim jedino će poštovanje odluke o manjem broju dece u grupama predstavljati određenu glavobolju nadležnima u vrtiću.

Ildiko Kopas, direktor, Vrtić Snežana, Senta: „Jedino ne znamo šta da preduzmemo u vezi sa brojem dece u grupama, jer ne možemo da kažemo da polovina roditelja dovodi svoje dete jedan dan, a druga polovina drugi dan, dakle ne možemo se držati te brojke od petnaest ni u kojem slučaju. Tu još uvek imamo problema, još uvek razmišljamo o tome šta možemo da učinimo, ali zaista izgleda tako da ne možemo ništa, jer roditelj dovodi svoje dete, ide na posao i želi da mu dete bude na dobrom mestu, gde vaspitači rade sa njim kroz usmerenu igru, gde se igra sa drugom decom, jer je detetu potrebno društvo druge dece, to su takve činjenice koje se ne mogu osporiti, ali pranje ruku forsiramo još više i još više naglašavamo higijenske navike."

Senta
vrtić

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

Korona ne miruje u Mađarskoj

Zvanični mađarski podaci o korona-virusu pokazuju da je u proteklih 24 časa umrlo osam, a zaraženo novih 894 mađarskih građana.

Indijanski kamp u Čantaviru

Indijanski kamp je napravio jedan stariji bračni par iz Čantavira, u njemu sa svim rekvizitima tipičnim za indijansku kulturu.