Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Ubrzan železnički saobraćaj između Sente i Subotice

2020-11-23
17:46
Forrás
Pannon RTV
Opet ide voz između Sente i Subotice!

Zahvaljujući obnovljenoj železničkoj pruzi između Sente i Subotice, putovanje traje samo tri četvrt časa, te je kompetativno sa autobusom, ali je komotnije i jevtinije – na zadovoljstvo putnika.

Radovima je zamenjeno 38,5 kilometara šina između ova dva bačka grada, zajedno sa trupcima i kamenjem, što omogućuje putničkim vozovima da idu brzinom od 80 kilometara na čas.

Novi vozni red stupa na snagu 13. decembra i biće tri linije dnevno u jednom smeru i tri povratne. Pruga Subotica-Senta je sagrađena 1889. godine, a zadnji put je popravljena 1920. godine. Rekonstrukcija je započela u aprilu, a radovi su tekli i tokom pandemije i karantina. 

železnički saobraćaj
Senta
Subotica

Najnovije

18:24

U Beogradu redovi za vakcinaciju

Danas je na punktu za vakcinaciju kod Beogradskog sajma bila veća gužva nego ikad pre za primanje vakcine. Zbog velikog interesovanja, u glavnom gradu Srbije, ovih dana će se otvoriti još dva punkta za vakcinaciju, na kojima će moći da se vrši masovn
17:51

„Pupljenje" u Bečeju

Sinoć je u Mađarskom kulturnom društvu „Petefi Šandor" u Bečeju održan svečani program pod nazivom „Pupljenje", povodom Dana mađarske kulture. U okviru predstave publika je mogla da dobije uvid u poeziju i ljubavni život Lerinca Saboa.
16:54, Frissítve: 17:05

Pešačenje u prirodi, razgledanje okoline Horgoša

Pešačka tura, u okviru koje su zainteresovani mogli pogledaju znamenitosti u okolini Horgoša, počela je sa oko 70 učesnika. Zainteresovani su stigli iz nekoliko vojvođanskih mesta. Obilazak je organizovalo Društvo ljubitelja prirode iz Kanjiže.

Najčitanije

U Sentešu predstavljen prvi tramvaj-voz

Očekuje se da od jeseni prevozi putnike između Segedina i Hodmezovašarhelja. Na ovoj relaciji dnevno putuje gotovo 10 hiljada zaposlenih. Ukoliko se ostvare planovi, tram-train stići će i do Subotice.

Pala otkupna cena svinja

U decembru su u Srbiju uvoženi tovljenici i prasići iz nekoliko zemalja, prisiljavajući tako lokalne proizvođače da prodaju svoju stoku ispod cene. Očekuje i rast cene hrane za životinje. Uz to, kasne i državne subvencije.