Ugrás a tartalomra
Pixabay/BlenderTimer

Učinimo sve da epidemija ne ojača ponovo!

2022.07.01
19:25
Forrás
Pannon RTV
Epidemiološka situacija u Srbiji se pogoršava - u poslednje dve nedelje raste broj novozaraženih i broj pacijenata koji se nalaze na bolničkom lečenju, stoji u saopštenju Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut".

U poslednja 24 sata testirano je samo 6.500 lica, od čega je 960 osoba bilo pozitivno. Na bolničkom lečenju se nalazi 110 osoba, od kojih je 8 na respiratoru. Međutim, dobra vest je da niko nije preminuo u poslednja 24 časa od komplikacija infekcije.

Kontinuirano analizirani dnevni podaci pokazuju da epidemija postupno ponovo jača. Ujedno ističu da je u zemlji dominantna varijanta soj omikron, za koji je manje verovatno da će izazvati ozbiljne simptome, pa će epidemiološka situacija verovatno ostati stabilna. Mole se građani da se vakcinišu protiv korona virusa ako to još nisu učinili, a ako je prošlo dugo vremena od poslednje vakcine, potrebno je da se revakcinišu. Nezavisno da li ste vakcinisani, preporučuje se korišćenje zaštitne maske na mestima s velikim brojem ljudi, te je neophodno održavanje higijene ruku, dodaju.

korona virus
Srbija

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

Na Paliću je počela proslava Dana Svetog Ištvana

Kao i prethodnih godina, ljudi su i ove godine već u popodnevnim časovima počeli da se okupljaju na centralnoj manifestaciji proslave Dana Svetog Ištvana na obali jezera Palić. Od 15 časova posetioci su imali priliku da obiđu vašar rukotvorina.

Eko park i igralište za mlade!

Kanjiža je bogatija za jedno novo igralište i društveni prostor. Staro igralište u Mostarskoj ulici je naime u potpunosti transformisano, dodati su novi elementi.