Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Udružimo se da pomognemo porodici Sarvak iz Ostojićeva!

2021.10.14
15:24
2021.10.14
19:30
Forrás
Pannon RTV
Kristina Sarvak i njena porodica oslanjaju se na ljude dobre volje. Majka je prošle godine ostala sama sa sedmoro dece nakon što joj je muž preminuo posle kratke i teške bolesti.

Majka ne može da radi jer vodi brigu o deci od koje najmlađe ima tri, a najstarije 17 godina.

Pannon RTV/Molnár Ádám

Kristinin muž preminuo je prošle jeseni. Do tada oboje su prihvatali sezonske poslove i od toga izdržavali porodicu, ali nakon tragedije, majka je sa svojom decom ostala sama. Mališani rastu i teško izlaze na kraj sa mesečnim primanjima od 30 hiljada dinara.

„Najstarije je 17 godina, i sada pohađa srednju školu u Subotici, Čongor ima 15 godina i sada ne ide u školu jer nisam mogla da mu rešim putne troškove za školu u Adi. Robert ima 11 godina i on je peti razred, Dominika je devet godina i ide u treći razred, Timea ima sedam godina i ona je prvak. Dani i Rebeka su ovde sa mnom kod kuće, oni imaju pet i tri godine“ kaže Kristina Sarvak.

Pannon RTV/Molnár Ádám

Nakon naše prošlogodišnje reportaže, porodica je dobila mnogo pomoći, ali sada su im zalihe iscrpljene. Dolazi zima, a nemaju rezervi drva za loženje.

„Dobro bi došla drva i deci zimska odeća, kao i namirnice, to je ono što je potrebno.
-Što se dece tiče, kako se ona osećaju, koliko ovo utiče na njih?
-Njima je sve dobro, sve im odgovara, sve je dobro.“

Porodica prihvata svaku pomoć. Oni koji su voljni da pomognu Kristini Sarvak i njenoj porodici, mogu da ih kontaktiraju na telefon 062/860-8029.

Ostojićevo
porodica
pomoć

Najnovije

15:04, Frissítve: 15:10

Proširenje, ključ budućnosti?

Politika proširenja Evropske unije, priključenje zemalja zapadnog Balkana, kao i rešavanje problema migracije, bile su teme konferencije „Proširenje, ključ budućnosti?" održane u Budimpešti.

Najčitanije