Ugrás a tartalomra
Pixabay/WeeFee_Photography

Ugostitelji u Grčkoj ove godine očekuju rekordnu posećenost

2022.05.22
16:10
2022.05.22
17:12
Forrás
Pannon RTV
Zemlja je već ukinula ograničenja koja su bila uvedena zbog epidemiološke situacije, a takođe će u roku od nekoliko nedelja odlučivati o ukidanju rominga za turiste iz Srbije.

Ove godine svi mogu da iskoriste svoje vaučere za letovanje, ukoliko zbog epidemije korona virusa to nisu bili u mogućnosti ranije. Grčki ministar turizma je kazao kako bi luksuzne destinacije za odmor mogle da poskupe zbog rata u Evropi, pa je preporučljivo da se povodom letovanja biraju i destinacije u manjim mestima.

Vasilis Kikilas, grčki ministar turizma je istakao: "Epidemiološka situacija je trenutno puno bolja i u Srbiji i u Grčkoj. Od 1. maja jedino što je građanima Srbije potrebno za ulazak u Grčku je pasoš i osmeh. Nema potrebe za potvrdama, testovima i ostalom birokratskim stvarima. Bilo da su vakcinisani ili su nevakcinisani, svi su dobrodošli. Jako smo srećni što se očekuje povećanje broja gostiju iz Srbije za 30 posto, što znači da će ovog leta u Grčkoj boraviti više od 900.000 ljudi iz Srbije."

Grčka
ugostiteljstvo

Slične vesti

Najnovije

16:18, Frissítve: 20:20

FK Vinogradar iz Hajdukova slavi 75 godina

FK Vinogradar iz Hajdukova slavi 75. godišnjicu. Povodom ovog jubileja predat je na korišćenje novi teren sa veštačkom travom i sistem za navodnjavanje glavnog terena. Klub je za sve zainteresovane organizovao porodični dan i prijateljsku utakmicu.

Najčitanije

Tradicionalna trka magaraca u Svetićevu

U Svetićevu u opštini Bačka Topola je održana trka magaraca. Ovaj događaj je bio obogaćen s nekoliko propratnih programa, kulinarskim takmičenjima, takmičenju u obaranju ruku u ženskoj i muškoj kategoriji i takmičenju u ispijanju piva.