Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Uklanjanje grafita u centru Subotice

2019.11.09
20:49
Forrás
Pannon RTV
Ekipa za uklanjanje grafita čistila je deo oko stambene četvrti Tokio. Radnu akciju je po šesti put organizovala mesna zajednica Centar III, a priključili su se aktivisti, volonteri i učenici.

Višespratnice u naselju Tokio, koje pripada mesnoj zajednici Centar III, česte su žrtve grafita. Ispisani su ne samo zidovi, garažna vrata, kontejneri, već i dečija igrališta. Rukovodstvo meseen zajednice odlučilo je da se suprotstavi autorima grafita.

Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Tradicionalnoj akciji u centru grada pridružili su se aktivisti mesne zajednice, volonteri i đaci. U uklanjanju grafita učestvovao je i Peter Kemuveš, zamenik predsednika saveta mesne zajednice Centar I: „Delom na ovaj način pokazujemo primer mladima, mlađim generacijama, i mislim da grad Subotica ovo zavređuje, a trebalo bi organizovati više ovakvih radnih akcija."

Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Učenici osnovne i srednje škole „Žarko Zrenjanin" prekrečili su grafite na zidovima oko svoje ustanove. U akciju su se uključili i učenici Politehničke srednje škole. Cilj čitave akcije je da mesna zajednica Centar III bude lepša i prijatnija za život – rekao je Gergelj Gabor Barat. Predsednik odbora SVM-a u mesnoj zajednici u centru dodaje: veliki je problem što vandali ispisuju grafite na zgrade. Kaže: „Svake godine građani pozitivno reaguju na ove akcije. Bilo je već primera da su pojedini stanovnici višespratnica sišli i pridružili se."

Stanari naselja kažu: uglavnom mesec dana  će zidovi ostati čisti, nakon toga biće ispisani novi grafiti.

grafiti
Subotica
uklanjanje

Najnovije

15:08, Frissítve: 16:23

Situacija sa migrantima i dalje nepromenjena

Šuma na periferiji Subotice, na Makovoj sedmici u blizini granice sa Mađarskom, i dalje je puna migranata. Meštani se više ni ne usuđuju da odu do nekada popularnog mesta za izlet, koje se prostire na velikoj površini.

Najčitanije

Nova pucnjava u šumi na Makovoj Sedmici

Ponovo se desila pucnjava u šumi na Makovoj Sedmici kod Subotice. I ovaj put su avganistanski trgovci ljudima otvorili vatru - rekli su našem novinaru na licu mesta ilegalni migranti koji su u grupi pobegli iz šume.