Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szunyog Tibor

Ukusi Deliblatske peščare

2022.09.15
12:17
Forrás
Pannon RTV
U Deliblatu je predstavljena knjiga „Ukusi Deliblatske peščare – gastronomsko nasleđe", koja je objavljena na srpskom i engleskom jeziku.

Knjiga je nastala na inicijativu Ivana Radića, u saradnji sa Klasterom Deliblatska peščara, uz doprinos brojnih republičkih ustanova i stručnjaka i uz podršku Ministarstva kulture i informisanja. Autor knjige je Dejan Zagorac.

Dejan Zagorac, autor: „Najvećim delom su saradnici iz Muzeja Pančeva, iz Zavoda za zaštitu kulturnih spomenika Pančevo, tako da smo objavili i spomenike kulture i spomenike materijalne baštine, arheološka nalazišta, tako da je to jedna celokupna – kako bih rekao – monografija o ovom području, koja nije se samo orijentisana na gastronomiju, gastronomija je pre šlag na torti, a sve ostalo, sve te zanimljive stvari koje možemo da nađemo u Deliblatskoj peščari, uključujući i prirodne retkosti, predstavljene su u ovoj monografiji."

Deliblatska peščara

Najnovije

12:47, Frissítve: 16:49

Ovako vide Mađare u svetu

Rihard Robert Kiš, dobitnik nagrade Prima Primissima za turističko novinarstvo, u ponedeljak posle podne u biblioteci „Jožef Atila“ u Kanjiži predstavio je četvrto prošireno izdanje svoje knjige „Ovako vide Mađare u svetu“.
15:55, Frissítve: 17:28

Sastali se Orban i Dodik u Budimpešti

Mađarski premijer Viktor Orban je primio u karmelićanskom samostanu Milorada Dodika, predsednika Republike Srpske. Viktor Orban je rekao da Mađarska na Bosnu i Hercegovinu i Republiku Srpsku gleda kao na svoje časne komšije.

Najčitanije

Dan bećara na Šupljaku

Kada se govori o Danu bećara na Šupljaku, onda je prva asocijacija dobro raspoloženje, ukusna hrana i mnoštvo zanimljivih dešavanja.