Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szunyog Tibor

Ukusi Deliblatske peščare

2022.09.15
12:17
Forrás
Pannon RTV
U Deliblatu je predstavljena knjiga „Ukusi Deliblatske peščare – gastronomsko nasleđe", koja je objavljena na srpskom i engleskom jeziku.

Knjiga je nastala na inicijativu Ivana Radića, u saradnji sa Klasterom Deliblatska peščara, uz doprinos brojnih republičkih ustanova i stručnjaka i uz podršku Ministarstva kulture i informisanja. Autor knjige je Dejan Zagorac.

Dejan Zagorac, autor: „Najvećim delom su saradnici iz Muzeja Pančeva, iz Zavoda za zaštitu kulturnih spomenika Pančevo, tako da smo objavili i spomenike kulture i spomenike materijalne baštine, arheološka nalazišta, tako da je to jedna celokupna – kako bih rekao – monografija o ovom području, koja nije se samo orijentisana na gastronomiju, gastronomija je pre šlag na torti, a sve ostalo, sve te zanimljive stvari koje možemo da nađemo u Deliblatskoj peščari, uključujući i prirodne retkosti, predstavljene su u ovoj monografiji."

Deliblatska peščara

Najnovije

17:51, Frissítve: 17:57

U Subotici boravi manji broj migranata

U centru Subotice sada ljudi mogu videti manje migranata nego ranije, a proteklih nedelja su demontirani i ilegalni kampovi. Pansioni se redovno proveravaju od strane nadležnih rgana, pa tako jedan deo migranata boravi u Prihvatnom centru u Subotici.
17:37, Frissítve: 17:46

Magija vitraža

U Gradskom muzeju u Subotici se održava konferencija posvećena vitražima. Tokom trodnevnog savetovanja, zainteresovani će imati priliku da čuju 13 naučnih izlaganja.

Najčitanije

Jaka konkurencija na 31. Tini muzičkom festivalu u Temerinu

Glavne nagrade 31. Tini muzičkog festivala u Temerinu otišle su u Bačku Topolu i Banatski Dvor. Na muzičkom takmičenju svojim pevačkim umećem nadmetalo se ukupno 22 mladih Vojvođana. Manifestacija je održana u lokalnoj hali sportova.