Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szkocsovszki László

Ulaganja u Čantaviru, Hajdukovu i Radanovcu

2020.09.25
21:20
Forrás
Pannon RTV
Uz centar Subotice, važan je i razvoj komunalne infrastrukture u okolnim naseljima, što je posebno istakao Savez vojvođanskih Mađara tokom svoje predizborne kampanje.

Intervencijom stranačkih političara sada su iz sredstava lokalne samopurave izvedene tri važne investicije, asfaltirana je jedna ulica u Radanovcu i jedna u Hajdukovu, a u centru Čantavira je urađeno oko 50 parking mesta. Danas su završene radove obišli dr Balint Pastor, predsednik poslaničke grupe Saveza vojvođanskih Mađara u republičkom parlamentu i Akoš Ujheji, republički poslanik.

Pannon RTV/Szkocsovszki László

Upravo završena ulaganja započela su u junu, kada se u kampanji govorilo o svemu što treba učiniti za poboljšanje komunalne infrastrukture mesnih zajednica, koja su udaljenija od centra grada, rekao je u Radanovcu dr Balint Pastor. Predsednik poslaničke grupe Saveza vojvođanskih Mađara u republičkom parlamentu dodao je da su došli da se uvere da su projekti realizovani, da nisu bila samo prazna predizborna obećanja. U Radanovcu je Zmajevačka ulica bila asfaltirana. Prema njegovim rečima, postoji decenijsko kašnjnje, ali iz sredstava republike i pokrajine, prigradske mesne zajednice takođe će se moći postupno razvijati.

„Daćemo sve od sebe da u budućnosti, uprkos činjenici da budžet nije u najboljem stanju, zbog epidemiološke situacije, da stanovnici gradskih mesnih zajednica kao i prigradskih naselja iskuse uslove života prilagođene 21. veku." rekao je dr Balint Pastor, predsednik poslaničke grupe Saveza vojvođanskih Mađara u republičkom parlamentu.

Pannon RTV/Szkocsovszki László

U Hajdukovu je početak ulice Borisa Kidriča do sada često bio gotovo neprohodan. Decenijski san meštana se ostvario asfaltiranjem deonice duge 464 metra i širine tri metra, vrednost investicije je oko 11 miliona dinara, rekao je Akoš Ujheji. Republički poslanik Saveza vojvođanskih Mađara naglasio je da je završena i planska dokumentacija za još dve ulice, te se pokušavaju osigurati sredstva iz republičkog budžeta za asfaltiranje.

„Pripremili smo projektnu dokumentaciju za asfaltiranje Školske ulice i ulice Dože Đerđa, a obe su dugačke približno 200 metara. Ono što je još uvek aktuelno u Hajdukovu jeste da će izgradnja biciklističke staze početi uskoro, od starog Radija 90 do mosta Buki." rekao je Akoš Ujheji, republički poslanik Saveza vojvođanskih Mađara  

Pannon RTV/Szkocsovszki László

Stoga će buduća biciklistička staza biti povezana s nedavno otvorenom biciklističkom stazom u Bačkim Vinogradima i povećaće sigurnost saobraćaja na ovoj prometnoj deonici puta, dodao je.

Veliki radovi odvijali su se i u centru Čantavira tokom leta, stavljajući tačku na višedecenijski problem, izgradnjom oko 50 parking mesta. Meštani kažu da je ova investicija od velike važnosti.

"Olakšava parkiranje nedeljom kad je pijačni dan, kao i na venčanjima." rekao je Tihamer Forgo,Čantavir.

Pannon RTV/Szkocsovszki László

Prema meštanima, sada je urađeno toliko parking mesta da se u svako doba dana može naći slobodan parking ako neko želi na kratko ili duže da se zaustavi automobilom u centru.

Čantavir
Hajdukovo
Radanovac
dr Balint Pastor
Akoš Ujhelji

Najnovije

Najčitanije

Izložba na kraju sela

U Belom Blatu u nedelju je otvorena nesvakidašnja likovna izložba. Slikarka Valentina Vencel svoje radove izložila je na kraju banatskog sela, među kupama trske.