Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Csendir Viktor

Ulaganja u Fudbalsku akademiju u Totovom Selu

2020-12-27
14:05
2020-12-27
14:14
Forrás
Pannon RTV
Više od sto mališana svakodnevno trenira na fudbalskom terenu sa veštačkom travom Fudbalske akademije „Njerš Ištvan" u Totovom Selu, koja je postavljena tokom jeseni. Zahvaljujući tvrđem terenu, mogu da održe više treninga dnevno.
Pannon RTV/Csendir Viktor

U toku je stavljanje u funkciju reflektora, kao i ograđivanje terena.

Na Fudbalskoj akademiji „Njerš Ištvan", šest trenera radi sa pet starosnih grupa, tako da nedavno postavljeni teren sa veštačkom travom, predstavlja veliku pomoć tokom treninga. Zajedno sa seniorskim timom, svaki dan na terenu trenira 120 dece.

Darko Veselinov, trener, koordinator, Fudbalska akademija „Njerš Ištvan", Totovo Selo: „To za nas mnogo znači, posebno u ovako lošem vremenu. Septembar, oktobar, novembar, započinje druga polusezona, i traje do marta. Važno nam je da imamo ovakav teren, jer ne uništavamo druga dva terena, pošto je ovo čvrsto tlo i možemo održavati više treninga dnevno."

Pannon RTV/Csendir Viktor

Zahvaljujući trenerima i organizaciji, deca ne dolaze samo iz opštine Kanjiža, već i iz Čoke, Padeja i Sanada, od kojih je većina smeštena u Dom učenika „Kasap Ištvan". Tokom zimske pauze ovde se takođe odvijaju unutrašnje obnove.

Jene Utaši, predsednik, Fudbalska akademija „Njerš Ištvan", Totovo Selo: „Pre svega je u toku obnova kupatila, krečenje soba i popločavanje podova, odnosno sređivanje stepeništa. Prozori će uskoro takođe biti zamenjeni. Dakle, te istrošene delove, koji se mogu amortizovati, treba zameniti."

Očekuje se da će i sportska hala, koju finansira mađarska vlada, biti završena do oktobra sledeće godine. Fiskulturnu salu neće koristiti samo lokalni đaci, već će ona biti i mesto održavanja različitih sportskih manifestacija.

ulaganje
akademija
fudbal
Totovo Selo
Fudbalska akademija „Njerš Ištvan"
veštačka trava
teren

Slične vesti

Najnovije

19:09, Frissítve: 20:01

U Budisavi obeležen dan sela

U Budisavi, nadomak Novog Sada obeležena 137. godišnjica od osnivanja, u ovom naselju procenat stanovništva koji govori mađarski jezik je oko 25 posto. Meštani su napravili skromni program, slavili su na vanredan način.
16:49

U Opštoj bolnici Senta razvoj umesto rezova

U Opštoj bolnici u Senti se ipak ne očekuju nikakve redukcije. Zahvaljujući podnesku Udruženja lekara i stomatologa vojvođanskih Mađara i reakciji nadležnih doći do promena u Nacrtu plana optimizacije mreže zdravstvenih ustanova Srbije.

Najčitanije

U Kanjiži dostupne tri vrste vakcina

Stanovnici opštine Kanjiža mogu da biraju među tri vrste vakcina. Osim američko-nemačkog „Fajzer-Bajontek" cepiva i kineskog „Sinofarma", dostupna je britansko-švedska vakcina „Astra Zeneka".