Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szalai Adrián

Ulaganja u „Komval" u Čantaviru

2021.05.10
16:27
2021.05.10
17:39
Forrás
Pannon RTV
Komunalno preduzeće „Komval", koje posluje od 1958, uspelo je da se izvuče iz gubitka u 2019. godini od dva i po miliona dinara, tako da je lanjsku godinu završilo pozitivnim rezultatom.

Preduzeće za komunalne usluge sada iz sopstvenih izvora razvija svoj mašinski park i ulaže u objekte. Broj zaposlenih i pored teškoća u proteklim godinama nije smanjen, čak su i zaposleni novi saradnici.

„Komval" u Čantaviru obavlja brojne poslove. Između ostalog gradi i održava dečija igrališta, obavlja pogrebne usluge i održava groblja. Na prostoru mesne zajednice bavi se i održavanjem zelenih površina. Osim toga, u njihovoj nadležnosti je i poslovanje čantavirske pijace, organizacija vašara, kao i odnošenje smeća.

Pannon RTV/Szalai Adrián

Ne samo u Čantaviru, „Komval" održava i gotovo sedamdeset igrališta u Subotici. Izgrađuju dečija igrališta koja su od ekoloških materijala i potpuno u skladu sa evropskim propisima. Trenutno „Komval" obezbeđuje egzistenciju za 24 ovdašnje porodice, ali u planu im je zapošljavanje osmoro novih radnika.

„Naši prvenstveni planovi su dalji nastavak započetih ulaganja na groblju u Čantaviru, zatim obnova sale za izlaganja, obnova kancelarijske zgrade, obnova mašinskog parka, za šta je potrebno veoma mnogo novca, ali idemo dobrim putem, da nastavimo proizvodnju. To znači da naše preduzeće ne koristi budžetski novac" kaže Ildiko Vituška, direktorica Komunalnog preduzeća „Komval".

Pannon RTV/Szalai Adrián

Lokalna samouprava Subotice smatra da je važno i da se na prostorima prigradskih mesnih zajednica neprestano poboljšava kvalitet komunalnih usluga.

„Ovo preduzeća obavlja ogroman posao, što se tiče komunalnih usluga, tačnije obavlja sve poslove koji su potrebni u Čantaviru i u okolnim selima. To se otprilike odnosi na 12 do 14 hiljada građana. Dakle, lokalna samouprava šalju jednu važnu poruku da će i dalje raditi na poboljšanju komunalnih usluga" rekao je Milimir Vujadinović, republički poslanik (SNS).

Pannon RTV/Szalai Adrián

Gradonačelnik Stevan Bakić obišao je radove na izgradnji i održavanju dečijeg igrališta u Omladinskoj ulici u Čantaviru. Gradonačelnik Subotice je rekao: u toku je usaglašavanje ovog preduzeća sa pravnom regulativnom, izrada Statuta i sistematizacije radnih mesta, izrada pravila za sprovođenje tendera, a sve u interesu još uspešnijeg funkcionisanja.

„Preduzeće „Komval" nalazi se u specifičnoj i jedinstvenoj situaciji, jednim delom zbog svog statusa, s druge strane zbog širokog kruga komunalnih usluga. Spada u retka preduzeća u Srbiji koja ove usluge obavlja kao društveno preduzeće" rekao je Stevan Bakić, gradonačelnik Subotice.

Pannon RTV/Szalai Adrián

Jedan od najvažnijih ciljeva aktuelnog gradskog rukovodstva je da se u budućnosti podjednako razvijaju gradske i prigradske mesne zajednice – naglasili su prisutni.

Čantavir
„Komval"
Ildiko Vituška
Stevan Bakić
Milimir Vujadinović

Najnovije

19:04

Dogovor o obnovi crkve u Bajmoku

Sporazum o obnovi potpisan je danas u sedištu Subotičke biskupije. Radove koji će na crkvi Svetog Petra i Pavla početi krajem leta, finansiraju subotička lokalna samouprava i država Mađarska.
16:50, Frissítve: 17:50

Dan sećanja na Podolskog u Feketiću

Dodeljene su nagrade pobednicima na konkursu za publicistiku „Podolski Jožef", a priznanja su juče preuzela i dvoje saradnika Panon RTV-a. Program je obuhvatao niz izložbi, podsećanja i predavanja iz književnosti.

Najčitanije

Dogovor o obnovi crkve u Bajmoku

Sporazum o obnovi potpisan je danas u sedištu Subotičke biskupije. Radove koji će na crkvi Svetog Petra i Pavla početi krajem leta, finansiraju subotička lokalna samouprava i država Mađarska.

Živopisna proslava Dana sela u Čantaviru

Na prostoru Novog ostrva obeležen je Dan sela Čantavir. Organizatori su spremili brojne programe za mlade i stare: bilo je foklora, koncerata, dečijih programa, sportsko i kulinarsko takmičenje.