Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Téglás Henrietta Éva

Ulaganja u školu „Nikola Tesla" u Bačkoj Topoli

2022.12.01
18:52
2022.12.01
19:06
Forrás
Pannon RTV
U poslednje dve godine lokalna samouprava Bačke Topole uložila je gotovo 20 miliona dinara u opremanje škole „Nikola Tesla".
Pannon RTV/Téglás Henrietta Éva

Ovoga puta obrazovna ustanova dobila je savremeni gasni generator, a obnovljeno je i osvetljenje. Zahvaljujući tome uspeli su značajno da smanje troškove.

U osnovnoj školi „Nikola Tesla" zastarele sijalice zamenjene su modernim led osvetljenjem. Pokrajinski sekretarijat za energetiku i lokalna samouprava Bačke Topole podržale su realizaciju ovog projekta.

„U prvoj fazi oko tri miliona i 300 hiljada dinara, zatim u drugoj fazi oko tri miliona i 200 hiljada dinara, gde smo osvetlili celu školu, u fiskulturnoj sali zamenili stare lustere i stara sijalična mesta i grla, samim tim, uštedeli veliku količinu električne energije i repromaterijala, koje smo menjali na nedeljnom nivou, u velikom broju što se tiče starih grla i sijalica" rekao je Danilo Mandić, direktor osnovne škole „Nikola Tesla" u Bačkoj Topoli.

Pannon RTV/Téglás Henrietta Éva

Stari uljani kazan zamenjen je modernim gasnim generatorom i sa ovim korakom značajno mogu da uštede na potrošnji energenata.

„Ukupna vrednost ovog projekta je devet miliona i 400 hiljada dinara, od čega je šest miliona dinara obezbedilo Ministarstvo zaštite životne sredine, tri miliona i 400 hiljada dinara smo finansirali iz budžeta lokalne samouprave. Zahvaljujući ovom projektu značajno smo umanjili utrošnju energenata, smanjuju se novčani iznosi koje treba da izdvajamo za grejanje, ali i zagađivanje vazduha je značajno manje" rekao je Adrian Satmari, predsednik opštine Bačka Topola.

Obrazovna ustanova je u proteklom periodu dobila novu sportsku opremu, računare i instrumente. Osnovnu školu „Nikola Tesla" pohađa 450 učenika na srpskom i mađarskom jeziku.

Nikola Tesla
škola
Bačka Topola
Adrian Satmari

Slične vesti

Najnovije

11:47, Frissítve: 12:14

Predstavljanje maski mohačkih bušara u VM4K

Svi oni koji su u četvrtak uveče posetili klupske prostorije Vojvođanskog mađarskog obrazovnog, kulturnog i istraživačkog centra (VM4K) u Subotici su mogli da saznaju više o trikovima rezbarenja maski bušara i njihovoj istorijskoj povorci.
16:01, Frissítve: 17:03

Uspešnih preduzetnika ima i u malim naseljima

Investicija u firmi „MetalCorp“ u Staroj Moravici, realizovana u okviru podrške Fondacije Prosperitati za srednja i velika preduzeća od izuzetnog značaja, predata je na upotrebu. Preduzeće je 2017. i 2019. godine uspešno konkurisalo kod Fondacije.

Najčitanije