Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/ Tímár Zsolt

Ulica Proleterskih brigada obnovljena novom tehnologijom

2022.06.30
13:24
2022.07.01
13:51
Forrás
Pannon RTV
Radovi na obnovi puta u ulici Proleterskih brigada u Subotici biće završeni za dan-dva. Prošireno je i obnovljeno kilometar puta, što će olakšati saobraćaj u ovoj frekventnoj ulici u MZ Zorka.

Ulica Proleterskih brigada rekonstruisana je od raskrsnice sa Somborskom ulicom, odnosno od prelaza preko železničkg pruge te u dužini od jednog kilometra. Prema rečima tamošnjih žitelja pre proširena put je bio toliko uzan da dvoje vozila nije moglo da se mimoiđe. Sada je proširena na pet metara.

Prvi put je korišćena nova tehnologija, to su takozvane putne mreže, za smanjenje lomova pošto je ova ulica predviđena za teški teretni saobraćaj" rekao je Ognjen Golubović, direktor Javnog preduzeća za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje.

Pannon RTV/ Tímár Zsolt

Rekonstruisani deo ulice trebao bi da bude završen za dan-dva a nakon toga sledi obnova Zorkine ulice, koja ulicu Proleterskih brigada povezuje sa putem za Kelebiju – najavio je gradonačelnik Subotice po obilasku radova.

„Vrednost ovog projekta je 14 miliona i 800 hiljada dinara. To je ulica od značaja ne samo za građane ovog dela grada, nego za kompletan javni saobraćaj grada zato što je jedna od najprometniji u ovom delu" rekao je Stevan Bakić, gradonačelnik Subotice.

Nakon završetka radova u Mesnoj zajednici Zorka, sledi rekonstrukcija deonica Somborskog puta između ulica Matije Gupca i Zagrebačke.

ulica
asfalt
asfaltirana ulica
asflatiranje
Stevan Bakić
Ognjen Golubović

Slične vesti

Najnovije

12:08, Frissítve: 12:18

Doprinos ograničenja

Majstorska radionica Međunarodne umetničke kolonije „9+1" u Staroj Moravici organizovana je 20. put. Tema ovogodišnjeg stvaralačkog kampa je: Doprinos ograničenja.
08:14, Frissítve: 09:45

Šta znači zeleno daljinsko grejanje?

Ekološki prihvatljivo, zeleno daljinsko grejanje postaje sve više rasprostranjeno u međunarodnoj praksi, uglavnom u Zapadnoj Evropi, ali već vidimo dobre prakse koje se primenjuju u zemljama u okruženju Srbije.

Najčitanije

Na Paliću je počela proslava Dana Svetog Ištvana

Kao i prethodnih godina, ljudi su i ove godine već u popodnevnim časovima počeli da se okupljaju na centralnoj manifestaciji proslave Dana Svetog Ištvana na obali jezera Palić. Od 15 časova posetioci su imali priliku da obiđu vašar rukotvorina.

Motociklizam je doživljaj života na dva točka

Armija motocikala, kožne jakne i rok muzika - to su neizostavni elementi jednog dobrog moto susreta. To su karakteristike i moto susreta u Molu, koji je organizovan drugi put i koji je već sada veoma popularan.