Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Uloga mosta saradnje između srpske i mađarske zajednice

2020.01.11
17:21
Forrás
Pannon RTV
Uspešan rad Srpskog kulturnog centra Kolo u Morahalomu, u toku je izgradnja mosta saradnje između srpske i mađarske zajednice – izjavio je Ištvan Šereš u našoj emisiji “Subjektiv”.
Pannon RTV

Uspešan rad Srpskog kulturnog centra Kolo u Morahalomu, u toku je izgradnja mosta saradnje između srpske i mađarske zajednice – izjavio je Ištvan Šereš u našoj emisiji “Subjektiv”.

Direktor centra je dodao da se njihov rad odvija u nekoliko pravaca, institucija sa jedne strane ima kulturnu, sa druge religioznu ulogu a sa treće kulturnu diplomatiju.  Za pola godine centar je imao 5000 posetilaca, oko 30 procenata od toga iz Srbije. Svrha Srpskog kulturnog centra Kolo je da još veće interesovanje okružuje događaje centra. Zainteresovane i u narednom periodu očekuju pozorišne predstave, koncerti, radionice i mnoge rekreativne aktivnosti.

Ištvan Šereš je govorio o mađarskoj sestrinskoj ustanovi na Paliću, čija je izgradnja pri kraju. On je istakao: “Mi smo u prethodnom periodu praktično samostalno radili, jer se centar na Paliću još gradio. Sada je u završnoj fazi izgradnje i ako je sve tačno, centar se otvara u roku od mesec dana. Od tada će na snagu stupiti novi sistem, u kojoj meri možemo pomoći rad Palićana i koliko oni mogu pomoći nama.”

saradnja
srpska
mađarska zajednica
Morahalom
Kolo

Slične vesti

Najnovije

15:10, Frissítve: 15:20

Centar znanja holističke medicine

U okviru projekta NATURAL HEALTH - Za zdravlje kroz zaštitu prirodnog nasleđa
formiran je Centar znanja. Centar znanja je dvojezična studija koja karakteriše trenutno stanje pogođenih područja u oblasti holističke medicine.
14:48, Frissítve: 16:49

Migranti ne odustaju

Brojni migranti u okolini Horgoša i dalje su uporni i po svaku cenu žele da stignu do Evropske unije. Meštani strahuju da će se sa dolaskom hladnog vremena migranti naseliti gde god je moguće.
17:13, Frissítve: 16:47

Groblja u svečanom ruhu

Prvi novembar je praznik Svi sveti, a dan kasnije, 2. novembar je Dan mrtvih. Tada se ukrašavaju večna počivališta, sveće osvetljavaju nadgrobne bašte, i mnogi se prisećaju svojih najmilijih koji više nisu živi.
16:15

Kovid propusnice u praksi

Tokom vikenda je trajao probni rok u vezi sa kovid propusnicama, pa inspektori tada još nisu kažnjavali, ali su zato upozoravali sve one koji su učestvovali u žurkama.

Najčitanije

Ribokradice, čuvajte se!

Šest brodova i šest terenskih vozila stiglo je u novosadsku ribočuvarsku služba pri JP „Vode Vojvodine" . Danas u podne porinuti su brodovi.

Važna poruka za Srbiju

Važno je da građani ovog regiona i Srbije, uključujući i vojvođanske Mađare, osećaju da Evropska unija računa na njih – naveo je u svom saopštenju Andor Deli.