Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Idei Sándor

Umesto na moto susret, pravac u muzej

2020.08.03
21:20
2020.08.03
21:33
Forrás
Pannon RTV
Sve ovogodišnje letnje manfiestacije u Pančevu su odložene zbog epidemije.

Jedna od aktivnosti planirana za jul bila je i susret motorista koji od 1998. godine neprekidno organizuje Moto klub „Kojoti". Umesto druženja na moto susretu, Pančevac Dragan Markušev, rado prima goste u svom muzeju motocikala „Markušev".

Pandemija koja traje mesecima, ove godine odvratila je motoriste od dolaska u Pančevo, kaže Aleksandar Božičković, jedan od osnivača pančevačkog Moto kluba „Kojoti". Ipak, kaže, uspeli su da organizuju nekoliko događaja. „Održavamo naša druženja, napravi se neka kraća vožnja, čuvamo se, pridržavamo se svih mera predostrožnosti zbog korone. Zato je smanjeno, u manjim grupama, bez velikih druženja kao što je ranije bilo, jer kada krenemo na vožnju uvek nas bude dosta, ili nas dočekaju drugari. Sada to izbegavamo i trudimo se da ostanemo na bezbednoj udaljenosti jedni od drugih."

Pannon RTV/Idei Sándor

Ljubitelji dvotočkaša međusobno dobro sarađuju. U zbirci Dragana Markuševa mogu se videti stari motocikli. Prihvata manje grupe posetilaca. Motore koji se nalaze u muzeju često pozajmljuju i za snimanje filmova: „Imam običaj da kažem da je u voznom stanju četvrtina, ali za jedan film je trebalo da spremim 38 motocikala i ni sam ne znam kako sam uspeo da ispoštujem i da ih spremim."

Pančevački moto skup je najveće ovakvo okupljanje u regionu. Učestvovalo  je više od stotinu domaćih i stranih motorista iz okolnih zemalja, ali i udaljenih regiona Evrope. Organizatori se nadaju da će ljubitelji motora dogodine ponovo preplaviti grad.

Pannon RTV/Idei Sándor
moto susret
muzej
Pančevo
motocikli
Coyote Motoros Klub

Najnovije

Najčitanije

Broj novozaraženih premašio 6.000

U Srbiji je na dnevnom nivou utvrđeno preko 6.000 novozaraženih od virusa korona. U poslednja 24 časa testirano je 22.824 lica, od čega je registrovano 6.089 pozitivnih slučajeva.