Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Juhász Géza

Umesto u minusu, budžet Vojvodine u plusu

2022.06.28
18:02
2022.06.28
19:29
Forrás
Pannon RTV
Izveštaj o završnom računu Vojvodine bila je centralna tačka zasedanja  Skupštine. Državna revizorska komisija po četvrti put je dala pozitivno mišljenje o finansijskom izveštaju budžeta Vojvodine.

Prihvaćen je i Izveštaj o radu i finansijskom poslovanju Fonda za izbegla, raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu za 2021. godinu, o poslovanju Pokrajinskog zavoda za ravnopravnost polova i o radu Pedagoškog zavoda Vojvodine.

Pannon RTV/Juhász Géza

Prema završnom računu u 2021. godine prihodi i doprinosi su veći za 4,9 milijardi dinara, iako je ranije računano sa manjkom od 3,7 milijardi dinara. Prema oceni Saveza vojvođanskih Mađara ovaj rezultat potvrđuje da je planirano sa velikom odgovornošću i objektivnošću.

„U nadležnim sekretarijatima i dalje je prisutna podrška potrebama manjina, kao što su kultura, polje obrazovanja, i sa tim i dalje možemo da zastupamo interese Mađara zajedno sa različitim oblicima podrške" rekla je Ana-Maria Pinter, pokrajinska poslanica Saveza vojvođanskih Mađara.

Pannon RTV/Juhász Géza

Poslanici Srpske radikalne stranke glasali su protiv izveštaja jer smatraju da završni račun svedoči o tome da je tokom 2021. godine, budžetom upravljano bez jasnog plana i programa i bez rezultata.

„Imamo situaciju u kojoj je čak 10 odsto od ukupno raspoloživih sredstava u 2021. godini ostalo neiskorišćeno do kraja godine. Dakle, imamo preko osam milijardi dinara, koji se prenose iz 2021. u 2022. godinu i to je po našem mišljenju situacija koja nije uobičajena i koja nije normlna" rekao je Đurađ Jakšić, pokrajinski poslanik Srpske radikalne stranke.

Pannon RTV/Juhász Géza

Ostvarenje budžeta u 2021. godini iznosi preko 84,5 milijardi dinara, što je 10 milijardi dinara više nego u prethodnoj godini. Prema oceni Srpske napredne stranke to je istorijski rekord. Zaduženje Vojvodine lane je bilo na najnižem nivou u poslednjih 15 godina, ukupno pet milijardi i 248 miliona dinara.

„Kroz ovaj izveštaj se može jasno videti da je planiranje budžeta bilo realno, da je upravljanje budžetom bilo veoma odgovorno, da se vodilo računa kako o potrebama građana, tako i potrebama privrede, uz istovremeno očuvanje finansijske stabilnosti budžeta Autonomne Pokrajine Vojvodine, što je potvrđeno četvrtim uzastopnim pozitivnim mišljenjem Državne revizorske institucije" rekao je Nenad Borović, pokrajinski poslanik Srpske napredne stranke.

Pannon RTV/Juhász Géza

Na dnevnom redu skupštinskog zasedanja u Novom Sadu bio je i izveštaj o radu Fonda za izbegla, raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu, o radu Pokrajinskog zavoda za ravnopravnost polova i o radu Pedagoškog zavoda Vojvodine.

budžet
Vojvodina

Najnovije

Najčitanije

Na Paliću je počela proslava Dana Svetog Ištvana

Kao i prethodnih godina, ljudi su i ove godine već u popodnevnim časovima počeli da se okupljaju na centralnoj manifestaciji proslave Dana Svetog Ištvana na obali jezera Palić. Od 15 časova posetioci su imali priliku da obiđu vašar rukotvorina.

Eko park i igralište za mlade!

Kanjiža je bogatija za jedno novo igralište i društveni prostor. Staro igralište u Mostarskoj ulici je naime u potpunosti transformisano, dodati su novi elementi.