Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/ Ürményi Frigyes

Umetnici Mađarske državne opere nastupali u Kikindi

2022.03.26
18:17
Forrás
Pannon RTV
Predstavljanje izbornog programa SVM-a u Kikindi uveličali su i umetnici Mađarske državne opere. Ljubitelji umetnosti pored arija, imali su prilike da čuju i klavirska dela i resitale.

Osim toga, bilo je reči i o značaju izbora 3. aprila.

I staro i mlado došlo je na izborni skup SVM-a na kojem je predstavljen program stranke. Ovaj događaj uveličali su i umetnici Mađarske državne opere.

„Ovo mesto je jako dobro jer ovde možemo da organizujemo mnogo programa: folklor, pozorište, pevanje i današnjoj opereti sam se jako radovala kada sam čula da će biti jer nemamo često prilike da čujemo operete. Smatram da je ovo jako dobra prilika da okupimo Mađare“ kaže Petra Kiralj iz Kikinde.

Pannon RTV/ Ürményi Frigyes

U izvođenju mađarskih umetnika publika je imala prilike da čuje klavirska dela, resitale, arije iz mađarskih opera i opereta.

„Kikinđanima je ovo jedina mađarska kuća, mađarski dom i smatrali smo da je dobro da društvo obezbedi prostor za izbornu kampanju SVM-a, jer bez SVM-a naše društvo verovatno ne bi ni moglo ove godine da obeleži 77 godina od osnivanja“ rekla je Ramona Tot, predsednica Kulturno-umetničkog društva „Eđšeg“ iz Kikinde. 

Pannon RTV/ Ürményi Frigyes

Skupu je prisustvovao i dr Balint Pastor, potpredsednik SVM-a: „Mađarske teme, teme mađarstva, teme naših naselja uistinu ni za koga drugog nisu važne, osim za Savez vojvođanskih Mađara. Dakle, ukoliko mi ne stanemo u odbranu Mađara, onda se neće desiti da neko drugi stane na naše mesto i da će neko drugi raditi ovaj posao, već bi to značilo bi teme mađarstva ostale nebranjene, ostale bi bez svog predstavnika u narednim godinama.“

Pannon RTV/ Ürményi Frigyes

Dr Balint Pastor je u svom obraćanju zamolio prisutne da ko je u prilici, 3. aprila izađe i glasa.

Mađarska
opera
umetnici
Kikinda
dr Balint Pastor
SVM
Savez vojvođanskih Mađara

Najnovije

10:13, Frissítve: 10:21

Žena i muž, dve duše zajedno kroz život

Udruženje molskih porodica organizovalo je u sedištu lokalnog Kulturnog društva „Čoboljo” proslavu povodom Svetskog dana braka. Parovi koji slave 40., 50. i 60. godišnjicu braka, dobili su na ovom događaju posebno priznanje.
08:42, Frissítve: 09:02

MUP apeluje da se ne kreće na put

Sneg koji od juče pada u višim predelima Srbije, napravio je probleme. Tokom noći, pripadnici MUP-a Srbije, evakuisali su zavejane meštane na putu Sjenica-Novi Pazar, u mestu Brnjica. MUP apeluje na građane da ne kreću na put.

Najčitanije