Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/ Ürményi Frigyes

Umetnici Mađarske državne opere nastupali u Kikindi

2022.03.26
18:17
Forrás
Pannon RTV
Predstavljanje izbornog programa SVM-a u Kikindi uveličali su i umetnici Mađarske državne opere. Ljubitelji umetnosti pored arija, imali su prilike da čuju i klavirska dela i resitale.

Osim toga, bilo je reči i o značaju izbora 3. aprila.

I staro i mlado došlo je na izborni skup SVM-a na kojem je predstavljen program stranke. Ovaj događaj uveličali su i umetnici Mađarske državne opere.

„Ovo mesto je jako dobro jer ovde možemo da organizujemo mnogo programa: folklor, pozorište, pevanje i današnjoj opereti sam se jako radovala kada sam čula da će biti jer nemamo često prilike da čujemo operete. Smatram da je ovo jako dobra prilika da okupimo Mađare“ kaže Petra Kiralj iz Kikinde.

Pannon RTV/ Ürményi Frigyes

U izvođenju mađarskih umetnika publika je imala prilike da čuje klavirska dela, resitale, arije iz mađarskih opera i opereta.

„Kikinđanima je ovo jedina mađarska kuća, mađarski dom i smatrali smo da je dobro da društvo obezbedi prostor za izbornu kampanju SVM-a, jer bez SVM-a naše društvo verovatno ne bi ni moglo ove godine da obeleži 77 godina od osnivanja“ rekla je Ramona Tot, predsednica Kulturno-umetničkog društva „Eđšeg“ iz Kikinde. 

Pannon RTV/ Ürményi Frigyes

Skupu je prisustvovao i dr Balint Pastor, potpredsednik SVM-a: „Mađarske teme, teme mađarstva, teme naših naselja uistinu ni za koga drugog nisu važne, osim za Savez vojvođanskih Mađara. Dakle, ukoliko mi ne stanemo u odbranu Mađara, onda se neće desiti da neko drugi stane na naše mesto i da će neko drugi raditi ovaj posao, već bi to značilo bi teme mađarstva ostale nebranjene, ostale bi bez svog predstavnika u narednim godinama.“

Pannon RTV/ Ürményi Frigyes

Dr Balint Pastor je u svom obraćanju zamolio prisutne da ko je u prilici, 3. aprila izađe i glasa.

Mađarska
opera
umetnici
Kikinda
dr Balint Pastor
SVM
Savez vojvođanskih Mađara

Najnovije

12:51

Omladinski kamp u Senti

U Senti je u izvanrednoj atmosferi realizovan od strane senćanskog Istorijskog arhiva i Nacionalnog istorijskog spomen-parka u Opustaseru zajednički priređeni kamp namenjen mađarskim i vojvođanskim srednjoškolcima.
18:09, Frissítve: 19:56

TSC brusi formu pred početak sezone

Fudbaleri iz Bačke Topole su do sada bili na pripremama u Sloveniji, gde su odigrali nekoliko utakmica. U ekipi su i dalje velika očekivanja, njihov cilj je da sledeće sezone prvenstvo završe na trećem mestu.

Najčitanije

Svetski poznati lanac robnih kuća u Senti

Građevinski radovi su u punom jeku u Senti, na mestu nekadašnje autobuske stanice, gde jedan od najpoznatijih svetskih lanaca robnih kuća otvara svoj novi tržni centar.

Jutros pucnjava u šumi na Makovoj Sedmici

Jake policijske snage i hitna pomoć su izašle na lice mesta. Kako Panon RTV nezvanično saznaje, došlo je do međusobnog obračuna migranata, više osoba je povređeno. Naš članak se stalno ažurira!