Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Upoznavanje faune i flore jezera u Bačkoj Topoli

2021.07.03
20:30
Forrás
Pannon RTV
Po prvi put je Ekološko društvo "Arkus" iz Bačke Topole organizovalo stručni kamp za upoznavanje prirode pod nazivom "Čemete". U okviru kampa deca između šest i devet godina mogla su se detaljno upoznati s florom i faunom Topolskog jezera.

U kampu su mališani bili uključeni u nekoliko stručnih oblasti iz prirode, poput ornitologije, botanike ili, na primer, entomologije. Za Sofiju Rak iz Bačke Topole pčele su bile najzanimljivije.

"Jako mi se svideo kamp, ​​jako mi se sviđalo da budem ovde jer sam i naučila nešto."

Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Ne samo deca već i roditelji će pronaći programe koji ih zanimaju iz ponude Ekološkog društva "Arkus".

Mirandolina Njomtato: "Bilo je prstenovanje sova, jako mi se svidelo, pa sam pomislila da bi bilo dobro da ga isprobaju i deca."

Stručni kampovi za zaštitu prirode organizuju se za osnovce i srednjoškolce već 30 godina. Međutim, tokom godina postojala je velika potražnja od strane mlađih uzrasta za organizacijom jednog takvog događaja, rekao je Jožef Šihelnik, sekretar Ekološkog društva "Arkus" iz Bačke Topole.

"Nažalost, to ionako ne možemo realizovati, a bilo bi potrebno puno stručnjaka da bi mogli odvojiti mlađe od starijih uzrasta i da se svima podjednako posvetimo. Zbog toga smo mislili da organizujemo kamp za vrtićki uzrast."

Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

S obzirom na veliko interesovanje i na temelju povratnih informacija, organizatori su uvereni da će kamp biti organizovan i u narednim godina.

Arcus
Bačka Topola
jezero
kamp

Najnovije

15:08, Frissítve: 16:23

Situacija sa migrantima i dalje nepromenjena

Šuma na periferiji Subotice, na Makovoj sedmici u blizini granice sa Mađarskom, i dalje je puna migranata. Meštani se više ni ne usuđuju da odu do nekada popularnog mesta za izlet, koje se prostire na velikoj površini.

Najčitanije

Nova pucnjava u šumi na Makovoj Sedmici

Ponovo se desila pucnjava u šumi na Makovoj Sedmici kod Subotice. I ovaj put su avganistanski trgovci ljudima otvorili vatru - rekli su našem novinaru na licu mesta ilegalni migranti koji su u grupi pobegli iz šume.