Ugrás a tartalomra

Upoznavanje faune i flore jezera u Bačkoj Topoli

2021.07.03
20:30
Forrás
Pannon RTV
Po prvi put je Ekološko društvo "Arkus" iz Bačke Topole organizovalo stručni kamp za upoznavanje prirode pod nazivom "Čemete". U okviru kampa deca između šest i devet godina mogla su se detaljno upoznati s florom i faunom Topolskog jezera.

U kampu su mališani bili uključeni u nekoliko stručnih oblasti iz prirode, poput ornitologije, botanike ili, na primer, entomologije. Za Sofiju Rak iz Bačke Topole pčele su bile najzanimljivije.

"Jako mi se svideo kamp, ​​jako mi se sviđalo da budem ovde jer sam i naučila nešto."

Ne samo deca već i roditelji će pronaći programe koji ih zanimaju iz ponude Ekološkog društva "Arkus".

Mirandolina Njomtato: "Bilo je prstenovanje sova, jako mi se svidelo, pa sam pomislila da bi bilo dobro da ga isprobaju i deca."

Stručni kampovi za zaštitu prirode organizuju se za osnovce i srednjoškolce već 30 godina. Međutim, tokom godina postojala je velika potražnja od strane mlađih uzrasta za organizacijom jednog takvog događaja, rekao je Jožef Šihelnik, sekretar Ekološkog društva "Arkus" iz Bačke Topole.

"Nažalost, to ionako ne možemo realizovati, a bilo bi potrebno puno stručnjaka da bi mogli odvojiti mlađe od starijih uzrasta i da se svima podjednako posvetimo. Zbog toga smo mislili da organizujemo kamp za vrtićki uzrast."

S obzirom na veliko interesovanje i na temelju povratnih informacija, organizatori su uvereni da će kamp biti organizovan i u narednim godina.

Arcus
Bačka Topola
jezero
kamp

Najnovije

18:17, Frissítve: 19:07

Škola rvanja otvorena u Pačiru

Veliko interesovanje vladalo je među učenicima lokalne škole. Pod okriljem Vojvođanske rvačke akademije otvoreno je već devet klubova, zajedno sa ovim u Pačiru, a nastaviće sa okupljanjem članova i otvaranjem škola rvanja.
14:41, Frissítve: 17:11

Piano fest u Subotici

U periodu od 1. do 7. decembra u Subotici će u okviru Piano festa biti održano šest koncerata i majstorski kurs koji već godinama beleži veliki uspeh.

Najčitanije

U Adorjanu niko nije ostao gladan

Na Međunarodni festival hurki i kobasice u Adorjan je danas pre podne stiglo više od 100 ekipa iz Vojvodine, ali i iz Slovačke, Erdelja i Mađarske.