Ugrás a tartalomra
Pannon RTV / Bognár Róbert

Upoznavanje sa izvorima finansiranja kroz IPA i druge projekte EU

2022.11.29
17:23
Forrás
Pannon RTV
Skup je organizovala Privredna komora Vojvodine.

U Novom Sadu održan je sastanak na kojem su predstavljene mogućnosti finansiranja kroz IPA projekte i druge oblike saradnje sa EU. Predavanje mađarske Kancelarije za podršku razvoju o tome kako neposredno koristiti izvore EU može da predstavlja pomoć za potencijalne učesnike na konkursu.

Pannon RTV / Bognár Róbert

Izvori Evropske unije predstavljanju izuzetan finansijski potencijal jer u budžetu za  period od 2021. do 2027. godine izdvojeno je 377 milijardi evra za ulaganje u brojne različite oblasti, između ostalog u energetski sektor, industriju hrane, zdravstvo, ali su fokusirani i na važnost zaštite životne sredine i ublažavanje klimatskih promena.

Došli smo na ovo upoznavanje, na informativno predavanje, jer želimo da se obavestimo, želimo da saznamo koje su nam dalje mogućnosti za opstanak i napredovanje. Kroz Prosperitati već poznajemo uspešna preduzeća i njihove mogućnost i sada bi i ovome želeli da saznamo više" kaže Žužana Černjak iz Novog Sada.

Pannon RTV / Bognár Róbert

Za ove izvore finansiranja mogu da konkurišu mala i srednja preduzeća, startap preduzeća u fazi rasta, odnosno sa podjednakim uspehom i univerziteti, istraživački instituti, neprofitne organizacije. Mađarska Kancelarija za podršku razvoju pomoći će u iskorišćavanju ovih fondova Evropske unije.

IPA 3 je osnov koji omogućava da srpske, vojvođanke firme sa mađarskim preduzetnicima, mađarskim institucijama zajednički konkurišu i želimo u tome da pomognemo, jer zbog toga postoji naše preduzeće MFOI, kako bi se to ostvarilo u što većem obimu i što brže" rekao je Bernat Tamaš, direktor Kancelarije za podršku razvoju/MFOI Advisory.

Pannon RTV / Bognár Róbert

Ovi izvori korisnicima će biti dostupni u narednih pet godina.

IPA projekat
konkurs

Najnovije

11:47, Frissítve: 12:14

Predstavljanje maski mohačkih bušara u VM4K

Svi oni koji su u četvrtak uveče posetili klupske prostorije Vojvođanskog mađarskog obrazovnog, kulturnog i istraživačkog centra (VM4K) u Subotici su mogli da saznaju više o trikovima rezbarenja maski bušara i njihovoj istorijskoj povorci.
16:01, Frissítve: 17:03

Uspešnih preduzetnika ima i u malim naseljima

Investicija u firmi „MetalCorp“ u Staroj Moravici, realizovana u okviru podrške Fondacije Prosperitati za srednja i velika preduzeća od izuzetnog značaja, predata je na upotrebu. Preduzeće je 2017. i 2019. godine uspešno konkurisalo kod Fondacije.

Najčitanije