Ugrás a tartalomra
Facebook/Magyar Nemzeti Tanács

Uređivanje Spomen parka u Čurugu

2021.03.25
17:22
2021.03.25
17:27
Forrás
Pannon RTV
Izbušiće bunar, zalivati rastinje, okolinu održavati urednom – obećali su predsedniku Mađarskog nacionalnog saveta.

Za Mađarski nacionalni savet od izuzetnog je značaja da se naša spomen mesta i njihova okolina neprestano uređuju, i da budu dostojni uspomeni naših prethodnika – može se pročitati na zvaničnoj stranici MNS-a na društvenim mrežama.

O tome je danas razgovarao Jene Hajnal, predsednik Mađarskog nacinalnog saveta sa Radovanom Plačkićem, direktorom Javnog komunalno preduzeća „Vodovod opštine Žabalj" koji je obećao da će na teret preduzeća u parku koji je formiran na spomen mestu nevinih mađarskih žrtava, biti izbušen bunar, što će omogućiti kontinuirano zalivanje rastinja u Spomen parku i uredno održavanje okoline. 

Čurug
Jene Hajnal
Spomen park

Najnovije

16:36, Frissítve: 16:42

Ko je najbolji seljak u Molu?

Nakon prinudne pauze prošle godine, ponovo je održana Seoska olimpijada i takmičenje u kuvanju u Molu, kojia se među stanovnicima i poljoprivrednicima Potisja već smatra tradicionalnom manifestacijom.

Najčitanije

Čuvajmo ptice! – edukacija za predškolce

Udruženje „Zelentarka" iz Mola pokrenulo je edukaciju o zaštiti ptica. Posetiće svako obdanište u opštini Ada i predavanjima skrenuti pažnju na očuvanje životinjskog i posebno ptičjeg sveta.