Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Uređuju se štrandovi u Senti

2019-07-17
16:35
Forrás
Pannon RTV
Sređuju se štrandovi na Tisi na koje je tokom prolećnog poplavnog talasa nanet mulj u debljini od 15 do 20 centimetara.

Osim toga, saradnici Vodoprivrednog preduzeća DTD popravljaju i put koji vodi ka štrandu.

Senćani su do sada koristili tri štranda na obali Tise, ali zbog nanetog mulja ove godine nije im bio dostupan ni jedan.

„Zaista se rast vodostaja Tise dogodio kasnije, i trajao je nešto duže, i štrand je još pod muljem, to je situacija na koju nismo mogli da utičemo, ali vidim da nastoje da sada štrand dovedu u red" kaže Atila Ujhazi.

Prethodnih godina o štrandu je brinulo Udruženje građana vikend naselja „Halas čarda", ali ove godine su morali da potraže pomoć od Vodoprivrednog preduzeća DTD i od opštine kako bi se štrandovi doveli  do upotrebljivog stanja.

„Plan nam je za ovu godinu da popravimo puteve jer stalno propadaju, pošto je ovde relativno velik saobraćaj. Čišćenje štranda, njegovo uređenje će morati još da sačeka, jer je zbog poplavnih voda veoma natopljeno tlo" kaže Laslo Horvat, predsednik Udruženja građana vikend naselja „Halas čarda", Senta.

Obala Tise je muljevita i njegovo uklanjanje je opasno jer mašine lako mogu da se obruše u mokroj zemlji, kaže Viktor Varga, član opštinskog veća zadužen za privredu. „Poplavni talas Tise je kasno stigao, i nakon što se Tisa povukla ostavila je muljevita polja za sobom na štrandu. Debljina ovog muljevitog nanosa je je od 10 do 20 centimetara, u zavisnosti od područja. Ove muljevite površine samo teškim mašinama možemo da uklonimo i čekamo da ovamo stignu mašine Vodoprivrednog preduzeća DTD".

Očekuje se da još ove sedmice otpočne uklanjanje mulja i popravka puta do Halas čarde.

Senta
strand
Tisa

Slične vesti

Najnovije

20:31, Frissítve: 20:37

Božićna radionica za decu

Na božićnoj kreativnoj radionici, koja je upriličena u maloj sali Doma kulture “Atila Jožef” u Debeljači, okupio se velik broj dece i roditelja.
15:50, Frissítve: 15:57

Radosna nedelja

Treće nedelje Došašća slavimo bliskost Gospodnjeg dolaska. Na Adventskom vencu palimo sveću ružičaste boje.

Najčitanije

Avanturistički izlet i pokloni

Nesvakidašnje putovanje sa Deda Mrazom je upriličeno danas, Železnice Srbije su pokrenule kompoziciju u novogodišnjem ruhu na liniji Subotica-Palić.