Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Juhász Géza

Uručena priznanja Pokrajine

2020.12.10
19:38
Forrás
Pannon RTV
Nagradu u oblasti kulture koja nosi ime Ferenca Fehera uručena je Veri Vitkai Kovač operskoj pevačici i profesorici pevanja.

Igor Mirović, predsednik pokrajinske vlade predao je danas u Novom Sadu pokrajinska priznanja. Nagradu „Mihajlo Pupin" predao je Draganu Staniću, univerzitetskom profesoricu i predsedniku Matice Srpske. Nagrada „Lazar Dunđerski" u oblasti privrede dodeljena je Vesni Vučurević, predsednici Univereksport grupi. Za uspehe postignute u obrazovanju nagradu „Đorđe Natošević" zaslužila je subotička osnovna škola „Ivan Goran Kovačić". Nagradu „Momčilo Tapavica" za sportske uspehe dobio je fudbaler Aleksandar Kolarov. Centar za socijalni rad u Staroj Pazovi preuzeo je nagradu „Milica Tomić" za izuzetne aktivnosti na polju rodne ravnopravnosti. Nagrada „Ljudevit Mičatek" posvećena je ljudskim i manjinskim pravima i dodeljena je Savezu slepih Vojvodine. Umetničko priznanje „Pavle Jovanović" dodeljeno je glumici Miri Banjac. Nagrada u oblasti kulture „Feher Ferenc" uručena je Veri Vitkai Kovač, operskoj umetnici i profesorici pevanja.

„Veoma sam srećna i bilo je veliko iznenađenje jer ja sam svoju karijeru već završila i ipak su me se setili i smatraju vrednim da dobijem ovu nagradu. Zaista je veliko priznanje i veoma sam srećna. Kada sam saznala, suze su mi išle, jer sada me sve čini srećnom. Zahvaljujem se odboru i tome da su mi verovali, još je bilo nade, da se sećaju toga da sam mnogo toga pružila. Veoma sam im zahvalna."

Veri Vitkai Kovač
pokrajinski
priznanje
nagrada
Novi Sad

Najnovije

19:21, Frissítve: 19:27

Pokrajina pomaže obnovu škola u Vojvodini

Pokrajinska vlada sa 76 miliona dinara podržava obnovu i održavanje škola u Vojvodini. Sredstva su obezbeđena za 21 obrazovnu ustanovu, za 14 osnovnih škola i 7 srednjih škola. Ugovori o podršci potpisani su danas u Novom Sadu.
15:10, Frissítve: 15:20

Centar znanja holističke medicine

U okviru projekta NATURAL HEALTH - Za zdravlje kroz zaštitu prirodnog nasleđa
formiran je Centar znanja. Centar znanja je dvojezična studija koja karakteriše trenutno stanje pogođenih područja u oblasti holističke medicine.

Najčitanije

Ribokradice, čuvajte se!

Šest brodova i šest terenskih vozila stiglo je u novosadsku ribočuvarsku služba pri JP „Vode Vojvodine" . Danas u podne porinuti su brodovi.