Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Uručene godišnje nagrade najboljim sportistima Kanjiže

2021.03.23
13:49
2021.03.23
18:25
Forrás
Pannon RTV
Na osnovu odluke Sportskog saveza opštine najbolji sportisti u 2020. godini su atletičarka Marina Živković u ženskom sportu, a među muškarcima, Tamaš Šlejher, rvač.

Ukupno 13 sportista, ekipa, trenera i klubova koji su u 2020. godini imali najbolje rezultate, primilo je priznanja u ponedeljak u Kanjiži, na skromno upriličenoj svečanosti dodele nagrada. Altetičarka Marina Živković potvrdila se prošle godine kao najbolja sportiskinja, koja je postavila i državni rekord: „Veoma sam srećna. Mislim da sam drugi ili treći put izabrana za najbolju sportistkinju, i ovo mi mnogo znači."

Pannon RTV/Molnár Ádám

Najbolji sportista među muškarcima u 2020. godini je Tamaš Šlejher, koji je prošle godine osvojio i titulu državnog šampiona, a ove godine je ušao u reprezentaciju: „Veoma sam zahvalan, osećam da sam i zaslužio jer sam uložio jako mnogo truda. Koliko god budem mogao uzvratiću Kanjiži kako bi bilo primer mladima da i oni ovo postignu."

Pannon RTV/Molnár Ádám

Stonoteniski klub Kanjiže najbolji je sportski klub u protekloj deceniji. Muška ekipa je 2020. godine ušla u prvu ligu, osim toga, uspeh je postigla i ženska ekipa koja je ušla u drugu ligu.

„Mi smo kao članovi upravnog odbora osetili da je ovo, možda i preterano rečeno, istorijski rezultat u delovanju kluba. To nas je verovatno i ohrabrilo da podnesemo ovaj predlog, koji je na kraju i rukovodstvo Sportskog saveza potvrdilo" kaže Ferenc Hegeduš, predsednik Stotnoteniskog kluba u Kanjiži.

Pannon RTV/Molnár Ádám

U skladu sa mogućnostima budžeta lokalna samouprava Kanjiže je u 2020. godini za 20 odsto podigla dotacije sportskim klubovima, osim toga godišnjim stipendijama, podrškom sportskim priredbama i ulaganjima u razvoj, daju podršku klubovima.

„U Kanjiži smo zgradu „Partizana" u potpunosti obnovili spolja i iznutra. Verujem da ćemo ove godine završiti ovu obnovu, osim toga gradi se i rvačka akademija u Kanjiži. U Adorjanu se gradi novi fudbalski teren, verujem da ćemo u Totovom selu ove godine početi izgradnju zatvorene fiskulturne sale, a u Horgošu bi želeli da unapredimo fudlbalski teren i njemu pripadajuće sportske sadržaje" kaže Robert Fejstamer, predsednik opštine Kanjiža.

Pannon RTV/Molnár Ádám

U kategoriji pionira najbolji su kajakašica Lara Nađ i Kevin Lenđel, rvač, u uzrastu kadeta su dvoje rvača „Potisja", Oršolja Fabian i David Berec, a u kategoriji odraslih najbolji su atletičarka Marina Živković i rvač Tamaš Šlejher. Najbolja ekipa je kajkaški par Lara Nađ i Lidija Ladanji. Najbolji trener u 2020. god

Kanjiža
sportista
sportisti
Robert Fejstamer

Najnovije

Najčitanije

U Bačkoj Topoli održan prvi ovogodišnji vašar

Od 9.decembra, i uvođenja vanrednog stanja, u ovom bačkom mestu nije održan ovaj popularan vašar. Nakon ukidanja vanrednog stanja, vašar, koji se tradicionalno održava svake druge nedelje u mesecu, sada je ponovo održan.

Velika gužva formirala se na graničnom prelazu Kelebija-Tompa

Na graničnom prelazu Kelebija-Tompa, u pravcu prema Mađarskoj, danas je formirana mnogo veća gužva od one uobičajene vikendom. U kružnom toku koji povezuje Kelebijski put i Y-krak, nagomilane kamione i automobile usmeravala je saobraćajna policija.