Ugrás a tartalomra

Uručene nagrade “Pro Urbe” u Bačkoj Topoli

2019.09.13
20:41
2019.09.13
20:49
Forrás
Pannon RTV
Nagrađeni su preduzetnik Janoš Žemberi, predsednik fudbalskog kluba TSC, Nikola Žigić bivši fudbalski reprezentativac i 100-godišnji Fudbalski klub Sloboda iz Stare Moravice.

Priznanja su u okviru svečane sednice uručili Gabor Kišlinder, gradonačelnik Bačke Topole i Saša Srdić predsednik Skupštine opštine Bačka Topola. Istovremeno, sumirani su rezultati iz prethodnog perioda.

Ruža Magdi održaće večeras koncert u gradu, a u subotu će sajam meda i karnevalska povorka zabavljati meštane i goste u sklopu manifestacije obeležavanja Dana grada.

Predsednik Skupštine opštine Saša Srdić pozdravio je goste svečane sednice, nakon čega su podeljana priznanja grada. Preduzetnik Janoš Žemberi, predsednik fudbalskog kluba TSC nagrađen je za svoje uspehe u sferi poslovnog i sportskog života. U svojim preduzećima zapošljava hiljadu ljudi, fudbaleri TSC su trenutno na čelu Superlige Srbije i izgrađena je TSC fudbalska akademija.

“U ovom trenutku,  naravno, najponosniji sam na nagradu “Pro Urbe” jer je to za mene velika čast. I šta to znači za mene? Više posvećenosti i puno energije da u budućnosti nastavim raditi ono što sam do sada radio“ rekao je Žemberi.

Fudbalski klub Sloboda iz Stare Moravice ove godine puni 100 godina, i jedan je od najstarijih klubova opštine. Trenutno je cilj starije ekipe da napreduje u subotičkoj  Okružnoj ligi. Nedavno su dobili novu svlačionicu, veliki akcenat je stavljen na podmladak – rekao je Silard Sič predsednik kluba nakon preuzimanja nagrade. “U ovom trenutku, 30-40 dece dolazi ne treninge, povećao se broj dece. Počeli smo sa njih 20-25 i kad smo dobili svlačionicu, možda baš zahvaljujući tome, na svaki trening dođe novih igrača i veoma se radujemo tome.”

Nikola Žigić bivši fudbaler poreklom iz Krivaje zbog neodloženih obaveza nije mogao da preuzme nagradu “Pro Urbe”.

Plaketu grada Bačke Topole primio je narodni muzičar Jožef Fađaš. Zahvalnicu gradonačelnika dobili su Iren Šlinger za organizacioni rad u zajednici, Čaba Vereš IT nastavnik i Nada Mehaković iz opštinske administracije.

Na ceremoniji je prikazan i kratki film o dostignućima i razvoju opštine, sa naglaskom na projekat zatvorenog bazena, hotela i postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda. “Mislim da programi koje opisujemo ne nalaze uzalud podršku i to mi je veliko zadovoljstvo. Istovremeno, može se reći da opština funkcioniše u sistemu u kojem građani moraju da kažu šta je važno“ kazao je gradonačelnik Gabor Kišlinder.

Svečanoj sednici prisustvovali su predstavnici političkog i javnog života Vojvodine kao i pobratimljenih gradova. Događaj je obogatio nastup orkestra gimnazijalaca.

nagrade “Pro Urbe”
Janoš Žemberi

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije