Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dragosavac Viktor/korábbi felvétel

Uručene nagrade “Pro Urbe” u Bačkoj Topoli

2019.09.13
20:41
2019.09.13
20:49
Forrás
Pannon RTV
Nagrađeni su preduzetnik Janoš Žemberi, predsednik fudbalskog kluba TSC, Nikola Žigić bivši fudbalski reprezentativac i 100-godišnji Fudbalski klub Sloboda iz Stare Moravice.
Pannon RTV/Dragosavac Viktor

Priznanja su u okviru svečane sednice uručili Gabor Kišlinder, gradonačelnik Bačke Topole i Saša Srdić predsednik Skupštine opštine Bačka Topola. Istovremeno, sumirani su rezultati iz prethodnog perioda.

Pannon RTV/Dragosavac Viktor

Ruža Magdi održaće večeras koncert u gradu, a u subotu će sajam meda i karnevalska povorka zabavljati meštane i goste u sklopu manifestacije obeležavanja Dana grada.

Pannon RTV/Dragosavac Viktor

Predsednik Skupštine opštine Saša Srdić pozdravio je goste svečane sednice, nakon čega su podeljana priznanja grada. Preduzetnik Janoš Žemberi, predsednik fudbalskog kluba TSC nagrađen je za svoje uspehe u sferi poslovnog i sportskog života. U svojim preduzećima zapošljava hiljadu ljudi, fudbaleri TSC su trenutno na čelu Superlige Srbije i izgrađena je TSC fudbalska akademija.

“U ovom trenutku,  naravno, najponosniji sam na nagradu “Pro Urbe” jer je to za mene velika čast. I šta to znači za mene? Više posvećenosti i puno energije da u budućnosti nastavim raditi ono što sam do sada radio“ rekao je Žemberi.

Pannon RTV/Dragosavac Viktor

Fudbalski klub Sloboda iz Stare Moravice ove godine puni 100 godina, i jedan je od najstarijih klubova opštine. Trenutno je cilj starije ekipe da napreduje u subotičkoj  Okružnoj ligi. Nedavno su dobili novu svlačionicu, veliki akcenat je stavljen na podmladak – rekao je Silard Sič predsednik kluba nakon preuzimanja nagrade. “U ovom trenutku, 30-40 dece dolazi ne treninge, povećao se broj dece. Počeli smo sa njih 20-25 i kad smo dobili svlačionicu, možda baš zahvaljujući tome, na svaki trening dođe novih igrača i veoma se radujemo tome.”

Pannon RTV/Dragosavac Viktor

Nikola Žigić bivši fudbaler poreklom iz Krivaje zbog neodloženih obaveza nije mogao da preuzme nagradu “Pro Urbe”.

Plaketu grada Bačke Topole primio je narodni muzičar Jožef Fađaš. Zahvalnicu gradonačelnika dobili su Iren Šlinger za organizacioni rad u zajednici, Čaba Vereš IT nastavnik i Nada Mehaković iz opštinske administracije.

Pannon RTV/Dragosavac Viktor

Na ceremoniji je prikazan i kratki film o dostignućima i razvoju opštine, sa naglaskom na projekat zatvorenog bazena, hotela i postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda. “Mislim da programi koje opisujemo ne nalaze uzalud podršku i to mi je veliko zadovoljstvo. Istovremeno, može se reći da opština funkcioniše u sistemu u kojem građani moraju da kažu šta je važno“ kazao je gradonačelnik Gabor Kišlinder.

Pannon RTV/Dragosavac Viktor

Svečanoj sednici prisustvovali su predstavnici političkog i javnog života Vojvodine kao i pobratimljenih gradova. Događaj je obogatio nastup orkestra gimnazijalaca.

nagrade “Pro Urbe”
Janoš Žemberi

Slične vesti

Najnovije

14:55, Frissítve: 16:22

Završeni susreti amaterskih pozorišta

U Sajanu su završeni 25. susreti amaterskih pozorišta Mađara u Vojvodini. Tokom sedmice predstavilo se 10 amaterskih družina, a žiri podelio nagrade. Susrete je MNS proglasio od nacionalnog značaja.

Najčitanije

Viktor Orban u Subotici jeo burek iz „Lipe"

Mađarski premijer, nakon što je učestvovao na polaganju kamena temeljca železničke pruge između Segedina i Subotice, i prijemu koji je organizovan nakon toga, sam je zatražio da odu na burek.

Da li može jedna fotografija?

Da li može jedna fotografija? – pod ovim naslovom Viktor Orban podelio je na društvenim mrežama video o poseti Subotici.

Ribokradice, čuvajte se!

Šest brodova i šest terenskih vozila stiglo je u novosadsku ribočuvarsku služba pri JP „Vode Vojvodine" . Danas u podne porinuti su brodovi.

Aleksandar Vučić: „Ko sme, taj pobeđuje!"

„Ko sme, taj pobeđuje!" - rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na mađarskom jeziku u Horgošu. Ovom rečenicom opisao je politiku mađarskog premijera Viktora Orbana prema Srbiji.

Vučić: Subotica se dinamično razvija

Predsednik Srbije je poručio: Građani Subotice mogu da se osećaju u privilegovanom položaju, jer je grad jedno od onih mesta gde se ulaže najviše novca.